25 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN AKIN, NORMAL HAYATA GEÇİŞ SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Korona virüs tedbirleri kapsamında belli tedbirler alınarak 1 Haziran tarihinden itibaren normal hayata geçiş süreci başladı. Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, normal hayata geçiş süreciyle ilgili Hunat TV mikrofonlarına konuştu.

Ülkemizdeki ilk vakanın görüldüğü 10 Mart tarihinden bu yana korona virüsle mücadele sürüyor. Vaka sayısındaki azalmalar ve tedbirlerle birlikte 1 Haziran tarihinde başlayan normal hayata dönüş devam ediyor. Normal hayata geçiş sürecinin tedbirleri ortadan kaldırmak anlamına gelmediğini vurgulayan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın: “Normal hayata geçiş demek tedbirleri kaldırıp normal zamandaki gibi yaşayalım anlamına gelmiyor. Bu süreçte vatandaşları bilgilendirme noktasında sağlık çalışanları olarak büyük bir çaba verdik. Şu an geldiğimiz noktada uzmanların ısrarla üzerinde durduğu bir konu var. Maske, mesafe ve hijyen kuralları. Tedbiri elden bırakmadan bu süreci atlatacağımızı düşünüyorum. Sosyal mesafeye uymamız gerekiyor. Bazen unutarak ya da önemsemeyerek vatandaşlar sosyal mesafeyi hiçe sayıyor. Bu durum beraberinde vaka artışlarını getirir. Henüz tam manasıyla bitmiş bir salgın yok” dedi.

Maske temini konusunda vatandaşların herhangi bir sorun yaşamadığını dile getiren Akın: “Maske bizlerin süreç başında en çok yıprandığı konu diyebiliriz. Önce paralı olarak satılıyor, daha sonra talimatlarla devletimiz tarafından ücretsiz dağıtımına karar verildi. Akabinde tekrar 1 Liraya satışı kararlaştırıldı. Bizler bu süreçte devletimiz nerede olun diyorsa oradayız. Son zamanlarda maske temini yüzünden herhangi bir şikayet almadık. Şu an herkes maskeye çok rahat ulaşıyor. Bu süreç tüm meslek gruplarını olduğu gibi bizleri de etkiledi. Eczacıların ekonomik durumunun iyileştirilmesi yönünde adımlar atacağız. İmzalayacağımız protokollerle meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışması için çaba gösteriyoruz. YKS Sınavına girecek tüm öğrencilere de yürekten başarılar dilerim. Umarım herkes istediği bölümlere yerleşir” diye konuştu.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.