Kayseri Kültür Merkezinde 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “Kütüphane ve Okuma Kültürü” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa ve Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun katıldı.
Kayseri Kültür Merkezinde 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında “Kütüphane ve Okuma Kültürü” konulu konferans düzenlendi. Kütüphane haftasının amacının kitap okuma alışkanlığı edinmek için bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun,“ Bakanlığımız nezlinde kütüphanecilik faaliyetleri hız kazandı. Kütüphaneler artık çok hizmetli mekanlar halinde hizmet veriyor. Gençleri biz orada gördükçe daha çok mutlu oluyoruz. Kütüphaneler artık kültür turizm gibi birçok alanın merkezi haline geldi. Gelin kitap alış verişinizi yapın lakin faklı kültür faaliyetlerimizden de faydalanın. Sizlerin talepleri bizler için çok önemli. Sizler bizlere taleplerinizi iletirseniz, bizlerin düşünemediği aklımıza gelmediği faaliyetlerin uygulanabilirliği varsa bunları da değerlendirip sizlerle beraber inşallah bunları da yapmak isteriz. Kütüphane haftasının amacı kitap okuma alışkanlığı edinmek için bir farkındalık oluşturmaktır. Bir hafta boyunca kütüphanemizde etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTELER BİR FABRİKADIR, BİLGİ ÜRETİRLER”
Yapılan etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, öğrencilere Kütüphane Haftası hakkında bilgiler verdi. hayatından kısa kesitlerle öğrencilere nasihatlerde bulunan Karamustafa,Kütüphane Haftasının bugün birinci günü. Sizler gibi bende bu sıralardan geçtim. Bu tarz konferanslara hocalarımız da bizleri götürürdü. Kütüphane Haftası gerçekten dikkatle dinlemeniz ve ders çıkarmanız gereken çok önemli bir hafta. Profesör demek, Üniversite öğretim Üyesi demek okuyan adam demek. Ben ilk asistan olduğum 1991 yılında Erciyes Üniversitesi Nevşehir Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okuluna asistan olarak başladığımda bizim hocamız bana “oğlum bundan sonra okuyup para kazanacaksın” dedi. Öğretim üyeliği böyle bir meslektir. Bizim mesleğimiz icabı, hobi olarak diğer meslekleri icra eden insanlara göre daha fazla okumalıyız. Üniversiteler bir fabrikadır. Üniversite sadece eğitim merkezi değildir, bilgi üretim merkezleridir. Bilgi demek teknoloji, hakimiyet, iktisadi ve sosyal zenginlik demektir. Bilgiyi üniversitelerde öğreteceğiz. Üniversiteler sadece öğrenci yetiştiren, sınıflarda derslerin anlatıldığı yerler değildir. Üniversitelerin en altı olan Yüksek Öğretim Okullarından yukarı doğru çıkıldığında bireysel çalışmayla bilgi üreten insanlar anlamına geliyor. Üniversiteler fabrikadır, bilgi üretirler” dedi.
HABER: HASAN MEMİŞ