30 Nisan 2024 Salı

Çolak: “Eğitim öğretim sancılı başlıyor!”

Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Çolak tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2017/2018 Eğitim öğretim yılında yapılan yanlışlardan şikayet edildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi; “2017/2018 Eğitim öğretim yılında yapılan yanlışların cezasını malesef öğrencilerimiz, velilerimiz, eğitim çalışanları çekiyor.  ‘Demek ki evin penceresinden baktığın da gördüğün okula gidemiyormuşsun…’ Bu ifade milli eğitim eski bakanı Sayın İsmet Yılmaz ‘ a aitti. Peki planlama yapması gereken İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yaptı acaba! Bakın ben sıralayayım;

1- Anadolu liselerinde kontenjan açmak için laboratuvarları kapattı. Peki ; ister sınavla gelmiş olsun isterse sınavsız gelmiş olsun her öğrencinin kütüphane ve laboratuvar kullanma hakkı vardır. Eğitim öğretime bakış açımız bu kadar sığ mı ? Kütüphane ve laboratuvarların kapatılması ile bu okullara yerleşen öğrencilerin pozitif bilim dersleri olan fizik kimya ve biyoloji derslerindeki akademik başarıyı nasıl artırmayı düşünüyorsunuz ? Mühendis , bilim adamı, doktor , avukat ,öğretmen …hiç deney yapamadan ve kütüphane görmeden mı üniversiteye gidecek.Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk ‘ un böyle bir yaklaşımı kabul edebileceğini sanmıyorum.

Nicelik için neden niteliği feda ediyoruz.

2 – Kayseri ‘ deki okul kontenjanlarını ve 8.sınıftan 9. sınıfa geçecek öğrenci sayısını bilen il milli eğitim müdürlüğü neden yıl boyunca hiçbir tedbir almamış ve çalışma yürütmemiştir ve bu mağduriyetin müsebbibi olmuştur.. İstanbul il milli eğitim müdürlüğü gerekli tedbirler almaya çalışırken, bazı okulları dönüştürürken bizde ise okulların bazılarında sınıf açılacak sayıya bile ulaşılamadı. Buna birde kapatılan ve sınıfa dönüştürülen kütüphaneler eklendi. LYS ‘de başarı puan 470 ve yukarısı puan alan 80 ‘ den fazla öğrencimizin açıkta kalması vicdanınızı sızlatmıyor mu ?

3 – Şuan da Kayseri de Anadolu liseleri kontenjanı %100 üzerine çıkmışken boş kalan okulları nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz. Bu işi okul müdürlerine yıkarak sorumluluktan kaçamazsınız. Çünkü makamlarınız mazeret yeri değil icraat yeridir.

4- Boş kalan okullarda ders sayısı azalacağından oluşacak olan norm kadro mağduriyetinin farkında değil misiniz? Bunun giderilmesi için bu okulların talebe göre değerlendirilmesi ve milli servetin heba olmaması sizlerin sorumluluğun da değil midir?

5-Kayseri ilimizdeki Sümer FEN Lisesindeki norm fazlası durumuna düşen 25 (yirmi beş) öğretmenimizin mağduriyeti okulların açılmasına birkaç gün kala giderilememiştir. Bu okuldaki arkadaşlarımıza yeterli açıklama yapılmamıştır. Unutulmasın ki bu insanlarında bir ailesi var. Mağduriyetinin giderilmesi adına kademeli geçişin 11 ve 12. sınıflar için uygulanmasını bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

6- Yardımcı hizmetler personeline yapılan kılık kıyafet yardımının iyileştirilmesi noktasında çalışma var mı? Biz sendika olarak her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitim öğretim hazırlık ödeneğinden onlarında yararlanmasını istiyoruz.

Eğitim öğretimin bir paydaşlı olarak sorunların çözümüne her zaman katkı sunmaya hazırız. Bugün bu sorunları cesaretle çözmeye çalışmazsak gelecek yıl daha büyüğü karşımıza çıkar. Umarız bu konuda sorumluk makamları çözüme odaklanır. Bu vesile ile 2018 / 2019 Eğitim Öğretim yılının ülkemize milletimize ve tüm eğitim paydaşları için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.