20 Eylül 2024 Cuma

Milas’ta Maden Ocağında Göçük: 2 İşçi Hayatını Kaybetti

Muğla’nın Milas ilçesinde maden sahasındaki heyelanda göçük altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi.Muğla’nın Milas ilçesinde Sarıkaya mevkisinde açık arazide faaliyet gösteren feldispat maden sahasında heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle göçük altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti.

Sarıkaya Mahallesi ile Labranda Antik Kenti arasındaki bölgede yer alan Yumrutaş mevkisindeki feldspat madeninde, bugün saat 10.30 sıralarında göçük oldu. 4 işçi, göçük altında kaldı. Maden ocağındaki çalışanların Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarıyla, olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.Heyelan nedeniyle kayaların altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti.

MUĞLA VALİSİ: EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Muğla Valisi Esengül Civelek, “İhbar gelir gelmez tüm arama kurtarma ve sağlık ekiplerini bölgeye sevk ettik. Ben de bölgeye geçiyorum” açıklaması yaptı.

İŞ MAKİNELERİ DE DEV KAYA KÜTLELERİNİN ALTINDA KALDI

Göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları sürerken dev kaya kütlelerinin altında iş makinelerinin de kaldığı görüldü.

İşte maden kazasının yaşandığı olay yerinden ilk görüntüler;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.