20 Eylül 2024 Cuma

Üçkan: ‘’Gazilik’’ Bilinmelidir Ki En Büyük Kahramanlıktır.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, yaptığı açıklamada Irak’ta PKK’lı hainlerin kurduğu bombalı tuzak sonucu ağır şekilde yaralan yüzde 92 engelli gazi Ömür Karaman, Bursa’da gittiği bir kafede ayaklarını sandalyeye uzattığı gerekçesiyle işletme sahipleri tarafından öldüresiye dövülmesi üzerine sessiz kalmadı.

Üçkan, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: ‘’Vatanı vatan yapan değerlerimizin başında gelen ‘’Gazilik’’ bilinmelidir ki en büyük kahramanlıktır. ‘’Gazilik’’ gençliğini hiçe sayarak şerefi ve namusu için ödenmiş bu büyük bedellere yine milletimizin verdiği şanlı ünvandır. ‘’Gazi’’ yüksek şeref, ahlak ve fazilet sahibi kişidir. Vatanı ve milleti için 2000 yılında Kuzey Irak’ta hain terör örgütünün kurduğu tuzak ile ağır şekilde yaralanarak bu ünvanı kazanan Gazimiz Ömür Karaman’a Bursa da onur kırıcı bir saldırı yapılmıştır. Bu Gazimiz herşeyini hiçe sayarak vatanı için, namusu için, şerefi için yaralanmış ve bu ünvanı haketmiştir. Gaziliğin hakettiği değer bu değildir. Bu şerefli, onurlu ünvanı taşıyan kardeşimize yapılan saldırı şahsına değildir. Bu saldırı sadece gazilerimize de değildir. Bu saldırı değerlerimizedir, milletimizedir. Değerlerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum ve aynı hassasiyeti gaziliğin ne kadar şerefli olduğunu bilen herkesten bekliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.