20 Eylül 2024 Cuma

BÜYÜKKILIÇ: “AMACIMIZ TRAFİĞİ SABOTE ETMEK DEĞİL, FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Spor A.Ş.’nin “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında 200 bisikletli öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiği bisiklet etkinliğine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu katıldı. Başkan Memduh Büyükkılıç programda “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikler hakkında konuşarak, bisiklet ile etkinliğin startını verdi.

Avrupa Hareketliliği Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Kayseri halkını sağlıklı yaşamaya teşvik ettiklerini belirten Büyükkılıç, “Sürekli yaptığımız etkinlikler arasında, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı da kamuoyunda kabul görmek ve Avrupa’da takdir toplayacak şekle dönüştürmeyi hedefliyoruz. Etkinliğimiz Kayseri’de bir hafta sürecek ve bu süreçte kapattığımız caddelerde vatandaşlarımızdan araçları dışına çıkarak, sağlıklı yaşamasını isteyeceğiz. Kayseri’de bisiklet ile ilgili çalışmalarımız takdir toplamaktadır. Bizde mevcut ve açmaya devam edeceğimiz bisiklet yolları ile ilgili detaylı çalışmaları yapmaktayız. 500 bin kişiye sporla ilgili etkinlikler yapan bir büyükşehiriz. İlçelerimiz ve diğer paydaşlarımızla yaptığımız çalışmalar takdir görmektedir. Spor A.Ş.’nin yaptığı çalışmalara herkes toplu bir şekilde sıcak bakarak koşuyor, destek veriyor. Biz, bu çalışmaları sadece Avrupa Hareketlilik Haftası’na özgü olarak yapan bir belediye anlayışı ya da yöneticileri değiliz. Tam aksine bunlar bizim olmazsa olmazımız. Kaldı ki Büyükşehir’in başında bir tıp doktoru, Melikgazi ilçesinde de şehircilik doktoru el ele verince güç yetmeyen bir şehir olduk. Katılan sevgili gençlerimize teşekkür ediyorum. Bizi anlayışla karşıladıkları için esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız trafiği sabote etmek değil, insanların bu çalışmalara bir farkındalık oluşturmak suretiyle destek vermelerini sağlamak, dikkat çekmektir” ifadelerini kullandı.

HABER: SERAP KAYHAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.