20 Eylül 2024 Cuma

ÖZER: “BÖYLE SÖYLEMLERİ DUYMAK BİZİ ÜZÜYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı, Osmanlı Sokağı hakkında fuhuş yuvası yakıştırması yapanlara karşı bir basın toplantısı düzenledi. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, CHP Talas İlçe Başkanı Serdar Altuner ve Esnaf Orhan Koç toplantıda konuştu. Özer, sosyalleşme açısında zayıf olduklarını ve böyle yerleri arttırmak yerine bu yakıştırmalarda bulunulmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Özer: “Son dönemlerde basında bu sokak bildiriminde çıkan olaylara, söylemlere bir nevi tepki için buradayız. Biz her daim esnafımızın, halkımızın yanındayız. Bazı söylentiler ya da dedikodular çıkartırken çamur at izi kalsın mantığı olmasına her zaman karşıydık, her zaman da karşı olacağız. Buradaki esnaflarımızın hala ruhsatları yok yaklaşık 7 yıldır burada aktif işletmecilik yapıyorlar ama sanıyorum ki belediye başkanımızdan söz almışlar umarım en yakın zamanda ruhsatları olur. Burası gerçekten bir aile ortamı gibi buraya gelenler sokağa girenleri ailelerinden biri olarak benimseyip, kucak açtıklarını ifade ediyorlar ki buraya gelenlerden de duyduklarımız böyle. Burası Kayseri’nin en sosyal bölgesi, üniversite kentiyiz diyoruz , sosyalleşme açısından zayıfız diyoruz ama böyle yerleri arttırmak yerine böyle söylemleri duymak bizi üzüyor” dedi.


KTO Meclis Üyesi Abdullah Kemal Zorlu’nun “Osmanlı Sokağı fuhuş yuası oldu” yönündeki sözlerine tepki göstermek adına burada toplandıklarını belirten Altuner: “Hiç kimsenin kendileri gibi düşünmeyen, yaşamayan insanları düşüncelerinden ve yaşam tarzlarınızdan dolayı yargılama hakkı yoktur. Sizin gibi yaşamayan herkesi suçlu görmek, bir takım mesnetsiz ithamlarla yargılamak çağdışı bir yaklaşımdır. Ali Saip Paşa Caddesi, Kayserili Hemşehrierimizin güvenle giriş çıkış yaptığı, ailecek zaman geçirdiği tarihi bir sokaktır… Bununla birlikte işini hakkıyla yapan, alın teri ile para kazanan, tarihe ve turzime hizmet eden birbirinden değerliesnaflarımızın yer aldığı önemli bir yaşam alanıdır. Sokakta alın teri ile ekmeğini kazanan onlarca esnaf var. Gitar, saz çalarak geçimlerini sağlamaya çalışan müzisyenlerimiz var. Müzisyenlerimizi ‘çalgıcı’ diyerek küçük görmek Kayserili tüccarımıza yakışmadı. Ayrıca burada yaşayan ailelerimiz var. Ailelerimiz de bu açıklamadan dolayı zan altında kalarak üzülmüşlerdir.Sayın Zorlu’nun Osmanlı Sokağı halkı ve esnafından özür dilemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaf Orhan Koç ise, 6 yıldır Osmanlı Sokağında işletme sahibi olduğunu ve bu idaların mezhepszice yapıldığını söyledi. Koç: “Müşterilerimiz bize soruyor “biz buralara geliyoruz, buralarda bu tür şeyler oluyormuş” diyorlar. Sayın meclis üyesi bu olayı nerden duydu, nasıl duydu, kimden duydu veya bizzat kendi mi yaşadı veya birileri mi aktardı bilmiyoruz ama bu konuda bir açıklama yapmadan sadece fuhuş yuvası şeklinde nitelendirdi. Bu söz osmanlı sokağı adına değil Talas’a söylenmiş bir sözdür bence. Talas için böyle bir iddia ortaya atılması doğru değil. Bu konuda biz esnaf arkadaşlar olarak özür dilenmesini bekliyoruz. Öncelikle Talas halkından özür dilenmesini istiyoruz. Biz bu sokağı eğlence değil, dinlence yeri olarak görüyor, belediyemizden de bu yönde destek bekliyoruz. Belediye başkanımız 2 gün önce bizi ziyaret etti bu konuda kendi üzüntülerini dile getirdi ruhsatlandırma çalışmaları için belediye başkanımız onaya konacağını gerekli işlemlerin başlatılacağını bize bildirdi. Biz de adım atarak üzerimize düşen görevleri yapacağız. Eminim ki Osmanlı Sokağı 1-2 yıl içerisinde bir dinlence merkezi olacak” diyerek sözlerine son verdi.

 

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.