20 Eylül 2024 Cuma

ECZANELERE GRİP AŞISI MÜJDESİ

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte grip yüzünü göstermeye başladı. Okul, iş yeri ve toplu taşımalarda; nefes yolu, öksürme ve hapşırma ile bulaşan gripten korunmanın yollarını arayan vatandaşa Kayseri Eczacı Odası Genel Sekreteri Uğur Nuri Akın, grip aşılarının düzenli yapılması ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, grip aşısının önemini anlattı.

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde gribin en çok rastlanılan hastalıklardan birisi olup, viral enfeksiyon sonucunda ortaya çıktığını ve toplumun tamamını etkileyecek şekilde ilerleyen bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan Akın: “Özellikle mevsim geçişlerine bağlı olarak oluşan griplerde, biz grip aşısını eczacılar olarak öneriyoruz. Grip Aşısı, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği çerçevede ve tavsiye ettiği, bir önceki dönemin virüsü baz alınarak oluşturuluyor. Aşının koruyucu özelliği olduğu için de her yıl tekrarlanması gerektiğini belirterek halkımıza tavsiyeler veriyoruz” dedi.

Önceliklerinin halk sağlığı olduğunu ve Türkiye piyasasına giren grip aşısı sayısının yeterli olmadığını söyleyen Akın: “Şu an grip aşısını temin etmekte zorluk yaşıyoruz, bakanımızın da belirlediği gibi 253 bin tane grip aşısı Türkiye piyasasına temin edildi. Bu tabi ki yeterli bir miktar olmadığı için Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği olarak bu konunun sıkı takipçisiyiz. Bizim ilk düşüncemiz öncelikle halk sağlığıdır. Grip Aşıları, Dünya Sağlık Örgütü’nün öngördüğü şekilde üretimi yapılmaktadır” dedi.

Bu yıl mevsim şartlarına bağlı olarak aşıların temininde sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Akın: “Bakanımız Fahrettin Koca tarafından yeterli sayıda grip aşısının geleceği söylendi. Kasım ayının başında yaklaşık 500 bin adet grip aşısı eczanelerimiz tarafından halkımıza temin edilecektir” diye konuştu.

“AMACIMIZ MESLEĞİMİZİ KALİTELİ OLARAK DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK…”

Eczacı Odası olarak dikkat ettikleri en önemli konunun eğitim olduğunu belirten Akın, “Biz eczacılarımıza yaklaşık her ay eğitim düzenliyoruz. Mesleki ve dış etkenler olarak halkımıza daha kolay ulaşabilmek adına birçok faaliyette bulunuyoruz. Sağlık açısından doğa yürüyüşleri, fotoğraf sergileri, yaklaşık 4 yıldır eczacılardan oluşan bir koromuz ve uzmanlarımız tarafından yazılarla sunulan bir e-dergimiz var. Birçok projeyle de Kayseri Eczacı Odası olarak bir marka değeri taşıma niyetindeyiz” dedi.

Akın, amaçlarının en başından beri mesleği kaliteli hale getirmek ve daha ileriye nasıl götürülebileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN- SİMGE BİÇER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.