Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, 22 Kasım Diş Hekimleri dolayısıyla oda faaliyetlerinden bahsetti. Maraş, Kayseri ve çevre illerdeki diş hekimlerinin bu anlamlı gününü kutladı. Doktora şiddet konusuna vurgu yapan Maraş: “Bugün en çok gündeme gelen sağlıkta şiddetin önüne geçmek için zaman zaman bu konuda basın bildirileri yaptık. Arkadaşlarımızla toplanarak bunları kınadık. Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için gayret ediyoruz” dedi.
Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, başta Kayseri ve çevre iller olmak üzere tüm yurttaki diş hekimlerinin bu özel gününü kutladı. Başkan Maraş, sağlık terörünün önüne geçmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Oda Faaliyetlerine de değinen Maraş: “Kayseri Diş Hekimler Odası olarak ilimizde ilköğretim ikinci sınıf öğretmenlerini 5 yıl üst üste eğitim vererek bütün sınıf öğretmenlerini ağız ve diş sağlığı eğitiminden geçirdik. Bunların hepsine diş fırçası ve diş macunu verdik. Öğretmenler kendi öğrenci sayılarını belirtti firmalardan onlara diş fırçası ve diş macunu temin ettik. Bütün öğrencilerin eğitimi de öğretmenler vasıtasıyla sağladık. Bunların eline tablolar vererek eğitimlerini takip etmelerini sağladık bunun için kamu sağlığını koruduk. Bunun yanında çevrede taşrada kalan okullardan diş fırçası ve diş macununa ulaşamadığını düşündüğümüz okullara giderek muayene yaparak onlara diş fırçası ve diş macunu hediye ederek ağız ve diş sağlığını nasıl yapmaları gerektiğini muayenelerini yaparak gönüllü arkadaşlar vasıtasıyla acil tedaviye ihtiyacı olan dişlerin tedavilerini yaparak hizmet etmeye çalıştık” dedi.
Diş Hekimleri gününde ana temanın sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olacağına değinen Maraş: “22 Kasım diş hekimler gününde de belirteceğimiz en önemli nokta sağlıkta şiddet olacaktır. Bunun yanında Kayseri Diş Hekimler Odası, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’yi de içine almaktadır. Bölgemizdeki diş hekimler odamızın çalışmasını daha verimli kılmak için ilçelerde illerde ihtiyaç olan yerlerde temsilciler atıyoruz. Oradaki arkadaşlar vasıtası ile hizmeti yürütüyoruz. Burada genel olarak söylemek gerekecek olursa en büyük sıkıntılarımızdan biri son dönemlerde yaşadığımız sayıları hızla çoğalan diş hekimliği fakülteleri yeteri kadar öğretim üyesi olmadan, alt yapıları olmadan eğitimlere başlanması yeterli olmayan diş hekimlerinin yetişmesine sebep olacak piyasada. 2018 yılında Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri 4991 öğrenci, 2019 yılında 6 bin öğrenci alındı bu her sene yeni hizmet veren diş hekimliği fakültelerinin açılmasıyla beklenenin çok üstünde olacaktır. İnşallah bunlar kaliteli ve donanımlı bir şekilde piyasaya çıkar. Geçmiş dönemlerde yaşanan ziraat fakültesi mezunlarının fazlalığı, iktisat ve işletme fakültesi mezunlarının fazlalığı iş bulamamalarını günümüz ekonomik koşullarını dikkate aldığımız zaman inşallah bu tür sorunlarla karşılaşmamalarını temenni ediyorum” diye konuştu.
HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN