25 Kasım 2024 Pazartesi

MÜSİAD 2020’DEN BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında 2019 yılı değerlendirilirken 2020 yılından beklentiler ele alındı.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Mehmet Kütahneci 2019 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kütahneci, göreve geldikleri günden bugüne kadar yapılan çalışmaları aktararak: “Yönetim kurulunu oluştururken geçmişten gelen arkadaşlarımızla görevi yeni alacak arkadaşlarımızı toplamak istedik. Tecrübelerin aktarılması ve yeni heyecanın içerisinde görevi devraldık. O heyecanla ve elimizden gelen maksimum gayretle şehrimize, ülkemize ve iş insanlarımıza faydalı işler yapmaya çalıştık. Görevi devralır almaz Arap Türk İş insanları, bizi ziyaret etmek istediler. Ziyaretlerin ardından karşılıklı iş görüşmeleri oldu. Teknopark iş birliğiyle, liderlere özel ekonomiye hazırlık programı gerçekleştirdik. 2019 yılının başlarında Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın da teşrifleriyle Savunma ve Havacılık Sektöründe Kayseri Sanayisinin geleceğiyle ilgili programın iştirakçisi olduk. Eğitim komisyonumuzun yaptığı çalışmalar arasında ‘Ülkelerin Büyük Stratejilerini Anlamak’ konulu bir eğitimimiz oldu. Eğitim alanında Avrupa Birliği’nin büyük stratejisi ve Avrupa Birliği’nin Türkiye İlişkileri konularında Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’yı misafir ettik. Konyalı iş insanları ile birlikte karşılıklı iş görüşmeleri yaptık. İnşaat komisyonumuzun düzenlediği yönetmeliklerin çok sık değişmesi ve takip edilememesi noktasında yönetmeliğe katkı olması amacıyla bir çalışma düzenledik. 40 üniversiteden gelen Afrikalı öğrencilerin Kayseri’de buluşması gerçekleşti. MÜSİAD’da ‘gönül üyeliği’ ile ilgili bir bölümümüz de var. Prof. Dr. Derviş Karaboğa bizim gönül üyemiz” dedi.

Başkan Yardımcısı Mustafa Subaşı ise 2018 yılının ekonomik olarak sıkıntılı geçtiğini, şu anda toparlanma sürecinde olduklarını kaydetti. Subaşı: “Malumunuz 2018 yılında ülke olarak ciddi ekonomik saldırılar yaşadık. 2013 yılındaki gezi olaylarıyla başlayan aslında adı ağaç ve gezi parkı olan lakin finansal operasyon olmak üzere başlatılan süreçten bahsedelim. O günlerin, liderlerimizin dirayetli duruşuyla atlatıldığını düşünüyoruz. Ülkemiz, 17-25 Aralık süreci, 15 Temmuz darbe süreci, Rahip Brunson süreci ve Amerika başkanının tweet olayıyla ağır bir süreç geçirdi. Faiz oranlarının %40-45’lere çıktığı, enflasyon oranlarının çok yükseldiği, işsizlikle alakalı ciddi problemler yaşadığımız günlerdi. Ülke olarak ekonomide sancılı bir süreçten geçtik ama dengelenmeyi yeni yeni yakaladık. Şu anda da bunun fiilen yansımalarını gördüğümüzü ve 2020 yılının 6. ayından sonra da iyice normalleşmenin yaşanacağını öngörüyoruz. Gezi Olaylarından önce cumhuriyet tarihinin en düşük faiz ve enflasyon oranlarıyla güzel günler geçirdiğimizi, sonrasında yaşadığımız problemli süreci atlatıp, normalleşmenin başladığını görüyoruz. Dövizde şu anda stabilizasyonun olduğunu görüyoruz ve beklentilerimiz de bu yönde. Devletimizden isteğimiz, üretim ekonomisi için müteşebbis ve yatırımcılara üretimle alakalı daha da destek olmaları gerektiğini düşünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

HABER: DİLEK BİLGİ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.