20 Eylül 2024 Cuma

YAHYALI BİR SANAT ÜSSÜ, ENERJİ ÜSSÜ

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Hunat TV’de yayınlanan Aslı’nda Toplum Programının konuğu oldu. Teknik manada kurumsal bir belediye olduğunu belirten Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı’nın doğal güzellikleriyle bir cennet olduğunu aynı zamanda sanat ve enerji üssü olduğuna da dikkat çekti.

Kayseri Üniversitesi’nin kurulmasıyla Yahyalı Meslek Yüksek Okulu ERÜ’den ayrılarak KAYÜ’ye bağlandı. KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya teşekkürlerini dile getiren Başkan Öztürk: “Yeşilhisar, Tomarza, İncesu, Develi ve Pınarbaşı’na çok güzel bölümler açılmış oldu. Rektör Kurtuluş Karamustafa’ya desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Yahyalı’nın konumu ve coğrafi özellikleri bakımından enerji üssü olduğunu belirten Öztürk: “RES, GES ve HES var Yahyalı’da. Yahyalı enerji üssü bu manada. Biz her zaman fedakârlık yapmaya hazırız. Halı ve kilim Yahyalı’mızın önemli bir değeri. Yahyalı da evlerin %95’inde halı dokunurdu. Şimdi bu oran %2’ye düştü. Yahyalı halının kıymetini bilen kuruluşlar var. Bergama’da bir kooperatif Bergama halısıyla ilgili yurt dışından sipariş almış. Oran kalkınma ajansından arkadaşlarda talep çok olunca Yahyalı’da böyle sanatkarların olduğunu söylemişler. Evet katkı önemli ama ben Bergama halısının ön plana çıkmasını istemiyorum. Yahyalı halısı ön planda olmalı. Bir usta bin usta sloganı ile bir güzelliğe imza attık ellerine sağlık. Büyükşehir belediyemiz ilçemize yapmış olduğu Kadın ve Gençlik Merkezi var. Gümüş işlemeciliği, ebru, yüzme ile ilgili çalışmalarımız oldu. Kadın ve Gençlik merkezimiz bu manada çok fonksiyonel. Yaz spor okullarımız da çok önemli bir yere sahip. 300 çocuğumuzu hem kötü alışkanlıklardan koruyoruz hem de onların orada kabiliyetlerini keşfediyoruz. Açtığımız Yaz Spor Okullarından 8 çocuğumuzu Kayserispor altyapısına vermek bana göre yadsınamaz bir başarı. ‘Makro memnuniyet mikro hizmet’ sloganıyla yola çıktığımız ‘Belediyem Benimle Projesi’nde insanlarımız mutlu oluyor. Halkımız bize memnuniyetlerini ifade ediyorlar bu da bize haz veriyor. Daha doğrusu biraz da gaz veriyor” dedi. Aile Danışmanlığı alanında uzman olan vatandaşlarının, bu alanda halka hizmet etmek için kapılarını çaldıklarını söyleyen Başkan Öztürk, memnuniyetle karşıladıklarını ve belediyenin alt katını tahsis ettiklerini belirtti. Başkan Öztürk: “Evlenecek çiftlerimize ve evlilikten sonra ki süreç içerisinde de yardımcı oluyorlar. Diyetisyen arkadaşımız doğru ve sağlıklı beslenme konusunda okullarımızda çalışma yapmak isteriz diye bir taleple geldi. Gereken mercilerle irtibata geçerek, çocuklarımıza da sağlıklı beslenme konusunda seminerler konferanslar yapılıyor” sözlerini ifade etti.

EBYS VARSA ZAMAN KAYBI YOK

Yahyalı Belediyesi’nin teknik manada kurumsal bir belediye olduğunu, zamanın gerisinde kalmadığını belirten Başkan Öztürk, unvan ve kadro olarak da seçkin ve yetenekli kadrolarının olduğunu dile getirdi. EBYS pratik olduğunu belirten Başkan Öztürk: “Personellerimiz EBYS kullanıyor. Bizim için pratikte oluyor. Zaman kaybı, posta masrafı yok. Teknoloji neyi gerektiriyorsa onu yapıyor ve bu konuda da üst sınırdayız. 2014 yılında emlak vergisinden olan gelirimiz 600 bin TL civarındaydı. Bugün itibariyle 2,7 milyon TL’lik bir gelirimiz mevcut. Sahadaki çalışmayla elde ettik. Yeni bağlanan 28 mahallemizden emlak vergisi almadık. Onlar muaf. 12 mahallemizden aldık. Tabi bu artışın en büyük sebebi teknoloji, arkadaşlarımın gayreti ve bizim onları takibimiz. Yahyalı ve Develi arasında ki Ağcaşar barajımızın yanında fidan dikimini yaptık. Hedefimiz 5 bin fidan dikmekti ama akılda kalsın diye 11 bin 111 fidan diyoruz ama 15 bin’ e yakın fidan diktik. Yine de bu sayı çok az. Bundan sonraki yıllarda 20 bin, 30 bin ağacı toprakla buluşturacağız.  Bana göre bu eylemin sürdürülebilir olması çok önemli. İnşallah bundan sonraki nesil Yahyalı-Develi asında seyahat ederken bizlere dua edecekler” ifadelerini kullandı. Hizmet noktasında dua beklediğini belirten Başkan Öztürk: “Onları sevdiğim için sevildiğime de inanıyorum. Geriye kalan 4 yıllık süreçte de vaat ettiğim 41 projemiz var. Gerçekleştirme noktasında dualarını bekliyoruz. 2020 yılı geçmişimizden daha fazla hayır getirsin. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, ülkemiz ilelebet payidar olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: DİLEK BİLGİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.