20 Eylül 2024 Cuma

SON DAKİKA! İSTANBUL’DA 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

İstanbul Bahçelievler Emek Caddesi Narlı Sokak’ta daha önce tedbir amaçlı boşaltılan 7 katlı bina yanındaki binaya doğru çöktü. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır “AFAD’ın verdiği ilk bilgiye göre içeride kimse yok” dedi.


İstanbul Bahçelievler’de daha önce boşaltılan 7 katlı bina çöktü. Bina yan taraftaki binaya doğru çökerken,Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır “AFAD’ın verdiği ilk bilgiye göre içeride kimse yok” açıklamasını yaptı.

POLİS VE İTFAİYE SEVK EDİLDİ
Bahçelievler’de Emek Caddesi Narlı Sokak’ta daha önce tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtilen boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ OLAY YERİNDE
Enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, arama kurtarma ekipleri enkazda tarama yapıyor.
BİR AY ÖNCE BOŞALTILDI
Bina, depremde hasar gördüğü için bir ay önce boşaltıldı.

“YARIN YIKILMASI PLANLANIYORDU”
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır “Bu bina biliyorsunuz, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan bir bina. Öyle olunca biz binayı boşalttık. Yarına da yıkılması planlanıyordu sahipleri tarafından. Ancak bugün bir şekilde yan yattı. Yan yatınca da yanındaki binaya zarar veriyor.”

“AFAD’IN VERDİĞİ İLK BİLGİYE GÖRE İÇERİDE KİMSE YOK”
Bahadır, daha sonra yaptığı açıklamada da “AFAD’ın verdiği ilk bilgiye göre içeride kimse yok. Görgü tanıkları bir kişi vardı diyor. Hafriyatı kaldırıyoruz o zaman da bakacağız.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE BOŞALTILDI”
İstanbul Valiliği ise çöken binayla ilgili şu açıklamayı yaptı “Siyavuşpaşa Mahallesi’nde saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür. Çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır. Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.