21 Eylül 2024 Cumartesi

KORONAVİRÜS RAMAZAN PİDESİNİ DE VURDU

Ramazan aylarının vazgeçilmezi, sofralarımızın en sıcak yanı ramazan pidesi… Bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında iftara iki saat kala fırınların pide üretiminin durması, sıcak pide sevenleri biraz üzdü. Buna rağmen pideye rağbet büyük. Fırıncı Nihat Uzel, tedbirleri tam manasıyla aldıklarını ve vatandaşları mağdur etmeyeceklerini dile getirdi.

Ramazan ayının gelişiyle birlikte vatandaşların vazgeçemediği lezzet ramazan pidesi oldu. Bu yıl, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan karar gereğince iftara iki saat kala fırınların üretimi durdurması kararlaştırılmıştı. Bu önlemle birlikte fırınların önünde uzun kuyrukların oluşmasının önüne geçildi. Pidelerin üretiminde geçtiğimiz yıllara göre ufak bir düşüş yaşandığını belirten Pide Ustası Aslan Kırgın: “Geçen yıllarda daha fazla üretim yapıyorduk. Bu yıl virüs dolayısıyla biraz da olsa azalttık. Virüse rağmen vatandaşlarımız buraya geliyorlar. Yumurtalı, susam ve sade pide çeşitlerimizle hizmet veriyoruz. Bir pidenin pişmesi ortalama 6 dakikayı alıyor. Öncesinde hamurun hazırlanması ise 45 dakika. Hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Bu bir ekip işi. Arkadaşlarımız oruçlu olmalarına rağmen büyük bir emek veriyorlar” dedi.

Korona virüse karşı tedbirlerini aldıklarını dile getiren Fırın Sahibi Nihat Uzel: “Korona virüse karşı tüm önlemlerimizi aldık. Eldiven, maske ve bone takıyoruz. Bunun yanında müşterilerimize dezenfektan hizmetlerimiz oluyor. Çok şükür bizlere güvenen insanların bu güvenini boşa çıkartmıyoruz. Susamlı yumurtalı pide 4 Lira, sade pideyi 2.5 Liraya satıyoruz. Müşterilerimiz de fiyatlarımızdan memnun” diye konuştu.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.