21 Eylül 2024 Cumartesi

MİMAR SİNAN PARKI’NDAKİ SÜS HAVUZLARI TEHLİKE SAÇIYOR

Kayseri’nin Kocasinan İlçesi’nde bulunan Mimar Sinan Parkı’nın içerisindeki süs havuzu tehlike saçıyor. Çevre esnafının ve vatandaşların uyarılarına aldırmayan çocuklar elektrik yüklü havuzlarda yüzmeye devam ediyor.
Kayseri’nin Kocasinan İlçesi’ndeki Mimar Sinan Parkı’ndaki süs havuzları çocuklar için tehlikeli olmaya devam ediyor. Özellikle sıcak havaların hakim olmasıyla birlikte serinlemek için havuza giren çocuklar elektrik çarpma tehlikesiyle karşı karşıya. Çevre esnafından ve vatandaşlardan uyarılara aldırış etmeyen çocuklar havuzlara akın ediyor. Çevreden geçen bir vatandaş: “Buraya giren çocuklar tehlikenin farkında değil. Fakat çocuk işte, ne desek, ne yapsak durmayacaklar. Bunun önlemini daha sağlam almalıyız. Aksi halde bir çocuğumuzun bile burnu kanasa hesabını kimse veremez. Burada görevli arkadaşların daha büyük bir hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bizler elimizden geldiğince, buradan geçtikçe uyarıyoruz. Fakat biz gittikten sonra yine aynı tablo olmaya devam ediyor. Bu sorun her gün tekrarlanıyor” dedi.

Mimar Sinan Park’ında işletmecilik yapan Ayhan Çetinkaya: “Bu park ülkemizde bir çok yerde olmayacak güzellikte. Fakat maalesef değerini bilemiyoruz. Belediyelerimiz tam manasıyla ilgilenmiyor. Belediye binasının hemen karşısındayız. Maalesef akşamları burada istenmeyen olaylar yaşanıyor. Aileler güvenle buraya gelemiyorlar. Bizler nezih bir ortam kurmaya çalıştıkça gerekli desteği göremiyoruz. Çalışan kadın personellerimi akşam eve ben bırakıyorum. Bu parktan geçip gitmek zor. Akşamları güvensizlik çok fazla. İnsanlar buradan geçmemek için yollarını uzatıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna bir çözüm üretmelerini istiyorum. Bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.