21 Eylül 2024 Cumartesi

BEKİR GÜNGÖR: “SANATSIZ BİR HAYAT, MEMLEKET DÜŞÜNÜLEMEZ”

Kayseri’de yıllardır hat eserleri ve kaligrafi sanatını icraa eden Bekir Güngör, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yaptığı eserler hakkında Hunat Tv mikrofonlarına konuşan Kaligraf Güngör, sanatın bir hayat olduğunu ve sanatsız bir memleket düşünemediğini belirtti.


Pandemi sürecinde bir süre iş yerini kapattığını ve bu süreçte en üst safhada tedbirleri alarak atlatmaya çalıştığını belirten Kaligraf Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti:,
“Pandemi sürecinde 3 ay evde kaldım. Ne kadar iş yerimiz kapalı olsa da evde boş durmayıp yazılar yazdım, sosyal medya hesaplarımdan pandemiyle alakalı paylaşımlarda bulundum. Siparişlerimiz oldu ama pandemiden dolayı yavaş yavaş yaptık. Pandemi sürecini titizlikle atlatmaya çalıştık ve elimizden geldiği kadar tedbirlerimizi alıp dükkanımızı açtık. ”


Sanatsız bir hayat ve memleket düşünemediğini belirten Kaligraf Güngör, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Benim işim hat sanatı ve kaligrafi olduğu için çarşıda tek ben varım. Arayan çok kişi var ve ben olmazsam esnaflarda sıkıntı olabilir. Çünkü gelin tefi yazıyorum, yazı yazıyorum ve davetiye alıyorum. Yavaş yavaş gurbetçilerimiz geliyor. İşlerimiz çok şükür hareketlenmeye başladı. Fiyatlar konusunda iki yıldır stabil halde bıraktım. Zam yapmadım sırf insanlar gelsin ve alsın diye. Ben kendimi övmeyi sevmem ama gelen müşterilerimizden ‘kayseride bu işi yapan varmı’ gibi tepkiler alıyorum karşılık olarak sadece ben varım diyorum. Benim sloganım mutluluktur. Sanatsız bir hayat memleket dünya düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Haber: CENGİZHAN KOCA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.