21 Eylül 2024 Cumartesi

BALKAYA YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN KADINA ŞİDDETE TEPKİ!

Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında kadına şiddete karşı tepki gösterdiler.

“KADINA ŞİDDETE SESSİZ KALMAYALIM”

Şiddetin en yaygın biçiminin kadına yönelik şiddet olduğunu belirten Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayşe Balkaya, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Son günlerde hepimizi derinden üzen kadın cinayetleri için burada toplandık. Şiddetin en yaygın biçimlerinden biri olan kadına yönelik şiddet, kadınların haklarını ve temel özgürlüklerin ihlalini oluşturmaktadır. Kadına yönelik şiddet evrensel bir sorundur. Kadına şiddet, kadına tecavüz, kadın ölümü bitmeyecek. Lütfen bizim sesimiz olup, kadına şiddete sessiz kalmayalım. Öfkeliyiz, üzgünüz” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR KUTSAL BİR EMANETT6İR”

Kadınların kutsal bir emanet olduğunu hatırlatan Balkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Dursun Balkaya, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kadınlar bir çiçektir mantığıyla, onları sevmeye, onlara saygı göstermeye özen gösterelim. Toplumun kanayan yarasını hep birlikte saralım. Kadınlarımızın kutsal bir emanet olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

Haber: CENGİZHAN KOCA

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.