21 Eylül 2024 Cumartesi

YÜZ  YÜZE EĞİTİMDE ÜÇÜNCÜ AŞAMA 12 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Gerekli tedbirler çerçevesinde birinci aşaması 21 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına 5 Ekim’de geçilmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada 12 Ekim Pazartesi günü üçüncü aşamaya geçileceğini belirterek ilkokul, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin de ders başı yapacağını ifade etti.

Yüz yüze eğitim 21 Eylül’de birçok önlem alınarak okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileriyle başlamıştı. 5 Ekim’de de meslek liseleri, spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinde yüz yüze eğitim başladı. 12 Ekim’de ise 2,3,4,8 ve 12. sınıf öğrencileri ile özel gereksinimli çocuklar 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilk kez okul sıralarında olacak.

KAYSERİLİLER BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Yüz yüze eğitimin başlamasını Kayserili vatandaşlara sorduk. Bazı vatandaşlar “Çocuklarımız virüse yakalanırsa ne olacak? Ben çocuğumu güvenip de okula gönderemem” diyerek bu kararın erken alındığını, bazı vatandaşlar ise “Uzaktan eğitim çocuklara bir şey katmıyor. Yüz yüze eğitim almaları şart” diyerek bu kararın doğru olduğunu vurguladı.

ÖĞRENCİLER HAFTANIN 2 GÜNÜ OKULA GİDECEK

12 Ekim itibarıyla başlayacak yüz yüze eğitimde öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak, sınıf mevcudu gruplara ayrılarak azaltılacak. Velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler ise uzaktan eğitime devam edecek. Okullarda, ihtiyaç duyulması halinde, cumartesi günleri de eğitim verilebilecek.

 

BAKAN SELÇUK: 500 BİN ÖĞRENCİMİZE TABLET DAĞITILACAK

 Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlanacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Köy okullarında tüm sınıf seviyeleri açılıyor. Uzaktan eğitim sürecimiz, yüz yüze eğitim sürecimizle birlikte devam edecek. Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için 12 bin 111 EBA destek merkezi oluşturduk. 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Bir dağıtım stratejisi var. Buna göre hareket edilecek ve öğrencilerimize tabletler peyderpey dağıtılacak” dedi.

1. SINIFLARIN %74’Ü OKULA GİTTİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, 21 Eylül’de “Okula Uyum Haftası” kapsamında kayıtlı 245 bin 351 birinci sınıf öğrencisinden 181 bin 559’u okul yolunu tuttu.

HABER: ERTUĞRUL ATABEY OK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.