21 Eylül 2024 Cumartesi

İMMÜN PLAZMAYI KORUYAN TEK ÜRÜN ‘UDİ HİNDİ’

Kış mevsiminin gelmesiyle üst solunum yolları hastalıkları ve grip insanları olumsuz etkilemeye başladı. Korona virüs sebebiyle iyice tedirgin olan vatandaşlar ise soluğu aktarlarda ve eczanelerde aldı. Propolis ve kış çayının doğal antibiyotik olduğunu ifade eden aktarlar, bağışıklık sistemini olumlu yönde etkilediğini ve evden eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Eczacı Ayşe Ballı ise C vitamini içeren meyveler ve kuruyemişlerin bağışıklığı iki kat güçlendirdiğini ifade etti.

Olumsuz hava şartları ve Korona virüs sebebiyle yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçmek için doğal alınabilecek antibiyotikler revaçta. Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen bu bitkiler, arabaların geçmediği yerlerden ve egzoz gazlarından zehirlenmeyen bitkilerden toplanması gerektiğini belirten Aktar esnafı, aksi takdirde sağlıktan çok zarar görülebileceğini ifadelerine etti. Vücut bağışıklığını güçlendirmek ve doğal antibiyotik görevi görmesi için kış çayları önerdiklerini belirten aktar esnafı: “Korona virüs salgınından dolayı en çok talep edilen bitkiler; kış çayı, udi hindi, propolis, zencefil, zerdeçal, tarçın gibi ürünler. Kış çayının içerisinde; ıhlamur, hatmi, zencefil, zerdeçal, adaçayı, karışık meyve çayı, narçiçeği var. Bunlardan bir karışım yapıyoruz. Tarifi ise; kaynamış suyun içerine atıp bir dakika kaynatıp, süzüp bal ile tatlandırılıp tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra içerisine propolis de eklenebilir. ” dedi.

“DOĞAL ANTİBİYOTİK PROPOLİS”

Propolisin doğal antibiyotik olduğunu belirten aktar esnafı: “Propolis’i kullanırken, bir su bardağına 5 damla ve günde 2 defa, 4-10 yaş için ise günde bir defa ve 5 damla şeklinde kullanılmasını öneriyoruz çünkü propolis doğal bir antibiyotik ve her hastalığa ve bağışıklığa çok iyi gelmektedir. Udi hindi ise su ve yoğurt içerisine eklenerek kullanılabilir. İmmün plazmayı koruyan tek üründür. Yağ, toz ve kökü olmak üzere 3 formada da kullanılabilir. Bunların yanında C, D ve K vitaminlerini öneriyoruz. Korona virüs hastalığını geçirenlere de B vitaminini öneriyoruz çünkü Covid-19 vücudu yorduğu için B vitamini serileri vücuda çok iyi gelmektedir. Arı sütü, bal, polen ve propolis’te yine koronavirüsü atlattıktan sonra vücudu toparlamakta çok etkili ürünlerdir” ifadelerini kullandı.

“KURUYEMİŞLER, BAĞIŞIKLIĞI İKİ KAT GÜÇLENDİRİYOR”

Kuruyemiş tüketimine önem verilmesi gerektiğini belirten Eczacı Ayşe Ballı: “Ek gıda takviyesi olarak c vitaminini öneriyoruz çünkü grip ve korona virüsten korunmak için çok kolay bir yol. Portakal, limon, mandalina ve üzüm mevsimi de olduğu için rahatlıkla tüketip kendimiz koruyabileceğimiz bir yok. Ceviz, badem, fındık gibi yemişlerle de takviye edilirse koruyuculuğu kat kat artmaktadır. E, B, C, D vitaminlerini içerinde barındırdığı için kuruyemiş tüketimine önem verilmeli” söylemlerinde bulundu.

HABER: DİLEK BİLGİ

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.