21 Eylül 2024 Cumartesi

BALIKLAR GEÇEN YILA GÖRE YARI FİYATINA

Palamut sezonu açıldı balık fiyatları düştü. Geçen yıla oranla fiyatların yarı yarıya düştüğünü belirten balıkçı Nafiz Gerçek, haftada 3 gün balık tüketilmesini önerirken, Deniz Usta ise balığın kurumadan pişirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Eylül ayının başında avlanma yasağının kalkmasıyla balıkçı tezgâhlarında fiyatlar ucuzladı. Mevsimi olan palamut fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanırken, çinakop ve hamsi sezonu da açıldı. Geçen yıla oranla fiyatların yarı yarıya düştüğünü kaydeden balıkçı Nafiz Gerçek: “ Geçen yıl 23-24 TL bandında olan fiyatlar bu yıl 17,5 lira. 10 liraya sattığımız günler de oldu. Palamutların gramaj farkı var. Ona dikkat etmiyor halkımız. Vatandaş, televizyonda fiyatı 10 lira diye şikâyet ediyor ama gramajını bilmiyor. Karadeniz de satılan palamut 400 gram ama buradaki palamutlar 800 gram. Bunun bilincine varsınlar istiyoruz. Ayrıca hamsi ve karadeniz somunu sezonu da başladı tavsiye ediyoruz. Karadeniz Somonu fiyatları da çok ucuzladı. Şu an kilosu 30 lira. Geçtiğimiz yıl 60-70 lira gibi fiyatlarda satıyorduk. Palamut bol bu yıl. Palamut, hamsi yediği için bu yıl çok fazla hamsi yok. O yüzden fiyatlar yüksek. Fiyatı da 19 TL. Pınarbaşı Uzunyayla’dan geliyor sazanlarımız. Levreklerimiz de Ordu’dan geliyor. Levrek omega-3 bakımından çinakop, palamut ve somon gibi çok zengin” dedi.

Balığın sulu kalmasına dikkat çeken Deniz Usta: “Balık çok pişirilmemesi gereken bir ürün. Sulu kalması gerekiyor. Kurumamasına dikkat edilmeli. Balığın baharatı da tuz. Çok pişirilmemesi gerekiyor ki balık tadını kaybetmesin. Balığa göre de pişme süresi değişiyor bunlara dikkat etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

HABER: DİLEK BİLGİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.