21 Eylül 2024 Cumartesi

ŞEHİT PİYADE TEĞMEN BURHAN SÖNMEZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şırnak’ın Silopi ilçesinde teslim olacak teröristleri, kararlaştırılan bölgeye sevk etmek için girdiği Habur Çayı’nda boğulan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Piyade Teğmen Burhan Sönmez, Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesi Irak sınırında teslim olacak teröristleri, kararlaştırılan bölgeye sevk etmek için Habur Çayı’na giren Piyade Teğmen Burhan Sönmez, suya kapılarak boğuldu. Hastaneye kaldırılan Sönmez, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Piyade Teğmen Burhan Sönmez, öğle namazına müteakip Kalemkırdı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kartal Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehidin cenaze namazına, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik, oda başkanları, askeri erkan, şehidin yakınları ve vatandaş katıldı.

ŞEHİDİN KIZ KARDEŞİ DE TABUTA OMUZ VERDİ

Namazın ardından cenaze arabası ile Kartal Şahitliği önüne getirilen Piyade Teğmen Burhan Sönmez’in naaşı burada askerler tarafından omuzlara alınarak mezarına götürüldü. Ağabeyinin kepini elinden bırakmayan şehidin kardeşi Mualla Sönmez, mezarlığa kadar cenaze arabasının arkasından yürüdü. Şehitlikle tören birliği ile tabutu sırtlayan ve ağabeyinin kepini takan Mualla Sönmez’in ayakta zor durduğu gözlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.