24 Kasım 2024 Pazar

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN YEŞİL ALAN HASSASİYETİ İSTATİSTİKLERE YANSIDI

Şehirleşmenin sadece betondan ve yoldan ibaret olamayacağı prensibi ile çalışmalarını yürüten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yeşil alan hassasiyeti istatistiklere de yansıdı.

A tipi mesire alanı miktarında yaklaşık 700 hektara ulaşan Kayseri, Türkiye’de başı çekerken, iller arasında en yakın rakibini açık ara geride bıraktı. Başkan Büyükkılıç’ın Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeşil alan miktarını 350 bin metrekareye çıkarması da Türkiye genelinde “En çevreci Kentsel Dönüşüm Projesi” olarak konuşuluyor.

Kayseri, mesire alanı miktarında Türkiye’de lider şehir olarak dikkat çekiyor. Yapımı kararlaştırılan, Türkiye’nin en büyük millet bahçeleri içerisinde yer alacak ve ismi Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanarak ‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ olarak düzenlenen millet bahçesinin yanı sıra vatandaşların doğada hoşça vakit geçirebileceği mesire alanları miktarında da Kayseri Türkiye’de lider konumda yer aldı.

Kayseri’de mesire alanları ile birlikte şehir merkezindeki yeşil alanlar da artıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından devasa projeler birbiri arkasına projelendirilip projelerin yapımına başlanırken, inşa ile imar çalışmaları içerisinde şehre nefes aldıracak yeşil alanlar da ihmal edilmiyor. Şehirleşmenin sadece betondan ve yoldan ibaret olamayacağı prensibi ile çalışmalarını yürüten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibi, insanların doğa ile iç içe olması için azami gayret gösteriyor. Kayseri’nin merkezinde yükselen kentin devasa boyutlardaki prestij projesi Sahabiye Kentsel Dönüşüm’de bu hassasiyeti gösteren Başkan Büyükkılıç, 510 bin metrekare alanda dönüşüm öncesi yeşil alan hiç yokken dönüşümle birlikte 350 bin metrekare alanı yeşile ayırdı.

MESİRE ALANININ DA MERKEZİ KAYSERİ

Başkan Büyükkılıç’ın yeşil alan hassasiyeti istatistiklere de yansıdı. Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre ‘A tipi mesire alanı’ miktarında Kayseri ilk sırada yer aldı. A tipi olarak adlandırılan ve toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, günübirlik kullanım imkânı yanında gecelemeye de imkân sağlayan, çadır, karavan, motor-karavan ve kır evi, kır lokantası, kır kahvesi gibi çok katlı olmayan, doğa ile uyumlu yapı ve tesisler ile yöresel ürünler sergi ve satış yeri, piknik üniteleri, kameriye ile diğer rekreasyonel yapı ve tesisleri bulunduran mesire alanları konusunda Kayseri, alan miktarı bakımından Türkiye’deki bütün illeri geride bırakarak lider oldu.

KAYSERİ’DE YAKLAŞIK 700 HEKTAR A TİPİ MESİRE ALANI

A tipi mesire alanı miktarında Kayseri, ülkede başı çekerken, iller arasında en yakın rakibi olan Konya’yı açık ara geride bıraktı. Orman Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Kayseri’de yer alan A tipi mesire alanı miktarı toplam 679,35 hektar alana sahip olurken, Kayseri’yi takip eden Konya’da bu miktar 550,77 hektar, üçüncü sırada yer alan Kocaeli’de ise 423,38 hektar olarak kayıtlara geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.