21 Eylül 2024 Cumartesi

ÜNLÜ KONSERVE ÜRETİCİSİNE BOYKOT ÇAĞRISI

Ünlü konserve gıda üretici firmasının, sosyal medya hesabından yayınladığı reklam filminde kullandığı görseller, geleneksel Türk mutfağını rencide ettiği düşüncesiyle tepki topluyor. Yayınlanan video hakkında sert sözler söyleyen Kayseri Lokantacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Lokantaların kapalı olmasını fırsat bilerek Dardanel’in, Geleneksel Türk Mutfağını adeta aşağılarcasına lanse ettiği reklam filmini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı reklam filmi büyük tepki toplayan ünlü konserve gıda üreticisi firmaya Kayseri’den de tepki geldi. Covid-19 salgınını fırsat bilerek Türk lokantalarını iş bilmez ve hijyenik değil gibi lanse etmeye çalıştığı iddiasıyla, konserve üreticisi firmayla alakalı yazılı basın açıklamasında bulunan Kayseri Lokantacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 ile mücadele ederken bu tür fırsatçıların sanki Lokantaları iş bilmez, hijyenik değil, güvenilir değil gibi lanse etmesi evde konserve ürünlerine yönlendirilmesi bizleri derinden üzmektedir. Lokantaların kapalı olmasını fırsat bilerek Dardanel Firmasının Geleneksel Türk Mutfağını adeta aşağılarcasına lanse ettiği reklam filmini Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Esnafı olarak şiddetle kınıyor, etkinlik ve hizmet sektörü adına derhal yayından kaldırılmasını talep ve ikaz ediyoruz. Türk Mutfağına hizmet veren Ustalarımızı, Lokantacı ve Kebapçı esnafımızı kendi ürünlerini güzel göstermek için iş bilmez olarak tanıtması sektörümüz adına üzücü bir durumdur. Bu nedenle reklam filmi yayından kaldırılmazsa bizlerde Lokantacılar esnafı olarak Dardanel Firmasının hiçbir ürününü almayarak boykot edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER: HASAN MEMİŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.