21 Eylül 2024 Cumartesi

KAYSERİ’DE ‘TAŞIMALI MEMURİYET’ RAKAMLARI BELLİ OLDU

Kayseri şehir merkezinde ikâmet eden ve ilçelerde görevli olarak çalışan memurların sayısının 3 bin 600 civarında olduğu öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre merkez olarak sayılan Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçeleri haricindeki 12 ilçeye şehir merkezinde ikâmet eden yaklaşık 3 bin 600 memur her gün gidiş geliş yapıyor. Öğretmen veya ilçe müdürlüklerinde görev yapan memurların genellikle toplu ulaşım araçlarını tercih ediyor.
Çeşitli ulaşım araçlarıyla görev yaptıkları ilçelerde işbaşı yapmak için ilçelerin uzaklığına göre seyahat eden memurların büyük çoğunluğunun ise kadınlardan oluşması dikkat çekiyor. Şahsi tercihleri nedeniyle şehir merkezinde oturan ve ‘en uzak ilçe’ olarak nitelendirilen Sarız’a giden memur sayısı ise 113 olarak göze çarpıyor.
Yerel yönetimlerinde daha önce eleştirdiği ‘taşımalı memuriyet’, ilçe yöneticilerinin de tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.