30 Nisan 2024 Salı

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ’NDE İLK KORONAVİRÜS AŞISI UYGULANDI

Kayseri Şehir Hastanesi’nde ilk koronavirüs aşısı bugün sağlık personellerine yapılmaya başlandı. Çin’den gelen koronavirüs aşılarıyla yaklaşık 1400 sağlık personelinin aşı olacağını söyleyen Uzm. Dr. Abdullah Gür: “Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları doğrultusunda bizde bugün aşılarımıza başladık, tünelin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin’de üretilen koronavirüs aşısına acil kullanım onayı verdi. Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek koronavirüs aşısı olmuştu. 14.01.2021’den itibaren tüm Türkiye’de sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanacağını söylemişti. Bugün Kayseri Şehir Hastanesi’nde de koronavirüs aşıları yapılmaya başlandı. Kayseri Şehir Hastanesi’nde aşılama öncesinde açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Abdullah Gür; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mart 2020’de başlamış Covid sürecinde inşallah sona doğru yaklaşıyoruz. Bugün itibariyle bizlerde Kayseri Şehir Hastane’mizde sağlık personellerimizden başlamak üzere aşı uygulama işlemine başladı. Aşı uygulama işleminde biz Kayseri Şehir Hastanesi olarak Covid enfeksiyonuna maruz kalmış ya da şu an temas izolasyonunda bulunan personellerimizin dışında ki personellerimizi aşılamakla başlıyoruz, yaklaşık ilk etapta 1400 kendi personelimizi ve bunun dışında Kayseri’de çalışan diğer sağlık personellerimizi aşılamayı planladık” ifadelerini kullandı.

“ESKİ NORMAL GÜNLERİMİZE DÖNECEĞİMİZ İLK ADIMI ATTIK”

Çin’den gelen ilk koronavirüs aşısını hastane personeli Nergis Güneş oldu. Koronavirüs aşısını olduktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Güneş; “Covid-19’u geçirmemiş biri olarak aşılama programına dahil olduğum ve bu süreci aşı kriterlerine uygun geçirdiğim için çok mutluyum. Aşılama programı kapsamında bu imkanı bize veren devlet büyüklerimize, Sağlık Bakanımıza, Bilim Kurulu Üyesi değerli hocamız Prof. Dr. İlhami Çelik’e teşekkür ediyorum. İnşallah tünelin ucundaki ışıktan sonra hepimiz eski normal günlerimize döneceğimiz ilk adımı atmış oluruz. Burada fedakarca çalışan sağlık personeli arkadaşlarım adına da çok mutluyum. İnşallah her şey güzel olur, hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“AŞIYI OLMA KONUSUNDA HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM”

Kayseri Şehir Hastanesi’nde tüm sağlık çalışanlarına başlanan aşı uygulamasında 63 yaşında sağlık personelinin de aşısı yapıldı. Aşıyı yaptıran personel; “Pandeminin başından beri gerek hocalarım gerek diğer arkadaşlarımız bütün sağlık çalışanları canla başla çalıştılar. Bugüne kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdiler. Şu anda aşı tüm Türkiye’de herkes aşısını olup işlerine rahat rahat devam edecek.  Aşıyı olma konusunda hiç tereddüt etmedim bugüne kadar, ben zaten bugüne kadar tüm aşılarımı oldum” ifadelerine yer verdi.

İLK AŞIYI OLAN GÜNEŞ’TEN HUNAT TV MİKROFONLARINA ÖZEL AÇIKLAMALAR

Kayseri’de ilk koronavirüs aşısını yaptıran Nergis Güneş, Hunat TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Aşı sonrası kendini iyi hissettiğini söyleyen Nergis Güneş; “Aşı takvimi başladığı andan itibaren hiçbir tereddüdümüz olmadan aşılama programına uymaya, devletimizin politikasına uymaya karar vermiştik. Başhekimimiz zaten Bilim Kurulu Üyesi ve kendisi bu sürecin içinde ve tavsiyeleri ayrıca devlet politikası içerisinde aşılama olmada hiçbir behis görmedim. İlk koronavirüs aşısı olan sağlık personeli olmaktan da gururluyum. Aşımı oldum ve şu an hiçbir sıkıntım yok” ifadelerine yer verirken koronavirüs aşısından sonraki süreci anlatan Güneş; “Bundan sonraki süreçte umuyoruz ki antikorlarımız ve bağışıklığımız oluşur. Toplum bağışıklığı adına hastalıktan korunmak için ilk adımı tünelin ucundaki ilk ışığı inşallah hep beraber sizlerin de tanıklığıyla gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

HABER: SERAP KAYHAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.