21 Eylül 2024 Cumartesi

Adalet Bakanlığı 38 Bin Kişinin Tahliye Olacağını Duyurdu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 38 Bin kişinin hapishanelerden çıkarılacağını duyurdu. Adalet Bakanı’nın konuyla ilgili açıklamaları ve detaylar haberimizin içeriğinde…

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 38 Bin kişinin hapishanelerden çıkarılacağını duyurdu. Adalet Bakanı’nın konuyla ilgili açıklamaları ve detaylar haberimizin içeriğinde… Resmi Gazete’de yayımlanan 671 S.Kanun Hükümde Kararnameyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a eklenen geçici maddeyle iki önemli düzenleme çalışmaları yapıldığı duyuruldu. Denetimli Serbestlik konusu kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 Bin kişinin tahliye olacağı da duyuruldu.   Bu konuyla ilgili olarak açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ da “Yeni yapılan düzenleme ile 38 Bin kişi tahliye edilecek” şeklinde mahkûmlara ve mahkûm yakınlara sevindirici haber verdi. Koşullu serbest bırakılma konusu ile ilgili olarak iki açıklama geldi: İlki, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 105/A’daki koşullu serbest bırakılmaya dair “bir sene”, “iki seneye “uzatıldı.   Bu yeniliğe göre; koşullu serbestlik iki sene veya daha az süre kalan iyi hâlli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmı, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak şartıyla infaz edilebilecektir. Kısacası bu kişiler, bir daha yıl erken tahliye olacaklarıdır. Ancak herkes bu yenilikten yararlanamayacak. Bu yenilikten yaralanamayacak olan suçluların listesi de belli oldu. Bununla ilgili olarak da şu bilgiler yer alıyor: Kasten öldürme (madde 81,82): altsoya,üstsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumunda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama veya neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçları; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti (madde 188):  Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar. özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlar (madde 132,133,134,135,136,137,138):  milli savunmaya karşı suçlar; devletin güvenliğine karşı suçlar; devlet sırlarına karşı suçlar ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar (madde 102,103,104,105) anayasal düzene karşı suçlar; Tüm bu durumlar incelendiğinde yaklaşık olarak 38 Bin kişinin tahliye olması bekleniyor. Bu durumun bir af olmadığı sadece koşullu serbestlik olduğunun da altı çiziliyor. Bu durumun vatanımız ve milletimiz için daha uygun olması nedeniyle gündeme getirildiği de açıklamada bildirildi.
555 copy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.