20 Eylül 2024 Cuma

ATAŞ: “TÜRKİYE SINIRLARI KEVGİRE DÖNDÜ”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Taliban’ın ele geçirdiği Afganistan’dan Türkiye’ye yaşanan göç dalgasının Hunat TV’ye özel değerlendirdi. Vekil Ataş, yaşanan göçlerle Türkiye sınırlarının kevgire döndüğünü söyledi.

Taliban örgütünün tüm vilayetleri ele geçirip başkent Kabil’e girmesiyle Afganistan’dan kaçış başlamıştı. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, konuya ilişkin Hunat TV’ye özel açıklamalarda bulunarak daha önce Suriyelilerde yaşanan sıkıntıların tekrar yaşandığını söyledi. Hükümete Afganlar konusunda çağrılarda bulunan Vekil Ataş; “Türkiye sınırları neredeyse kevgire döndü, yol geçen hanına döndü. Bir aydır sürüler halinde tırlarla 18-30 yaş arası Afgan askeri, Türkiye’yi istila etmiş durumda. Daha önce Suriyelilerle ilgili yaşadığımız sıkıntıyı şu an Afganlarla ilgili yaşıyoruz. Afganlara baktığımızda yanında bir tane kadın, kız ya da çocuk gelmiyor, tamamı erkeklerden oluşuyor. İki gün önce Kabil’in işgal edilmesiyle ortaya çıktı ki bunlar düzensiz bir göç değil, bu düzenli danışıklı dövüş, danışıklı bir göç olduğu ortaya çıktı. Afganlarla daha sonraki dönemde milli güvenlik sorunu yaşayacağımız çok açıktır. Bununla alakalı hükümeti defalarca uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. İran sınırı ve diğer sınırlarımız bir an önce kontrol altına almamız gerekiyor. Suriyelilerle birleştiklerinde ülkenin demografik yapısı değişime açık bir hale geldi. Baktığımızda bunlar bir sığınmacı, bir mülteci değil. Bunlar resmen oradan kaçan veya burada başka işlerde kullanılmak üzere gönderilen insanlar gibi görünüyor. Türk vatandaşları, Suriyelilerde olduğu gibi Afganlardan da rahatsız olmuş durumda. Hükümete yine çağrımızı tekrarlıyoruz, bir an önce sınırları kontrol altına alıp, milli bir politika belirleyip, ona göre hareket etmeleri gerekiyor. Türkiye’nin içerisinde elini kolunu sallayarak düzensiz bir şekilde dağılmalarının önlenmesi gerekiyor” dedi.

HABER: SERAP KAYHAN

FOTOĞRAF-KAMERA: NACİ GÜLTEKİN ŞEKER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.