30 Nisan 2024 Salı

BBP KAYSERİ, MUHSİN YAZICIOĞLU’NU ANACAK

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 13. yılında Kayseri’de anılacak. BBP Kayseri İl Başkanı Nizamettin Şafak, 26 Mart Cumartesi günü yapılacak etkinliğe Kayserili vatandaşları davet etti.

Büyük Birlik Partisi Kayseri İl Başkanlığı, Kurucu Genel Başkan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 13. yılında Kayseri’de anma etkinliği düzenliyor. BBP Kayseri İl Başkanı Nizamettin Şafak, 26 Mart Cumartesi günü yapılacak etkinliğe Kayserilileri davet ederek şu ifadelere yer verdi; “Kayseri’de 2 büyük camide mevlid-i şerif okutulacak, ikramlarımız olacak. Cumartesi akşamı Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda saat 18.00’de anma gecesi etkinliğimiz olacak. Etkinliğimize mehteran takımı ile katkıları olanlar oldu. Kayserili vatandaşlarımızı gecemize davet ediyoruz.”

“EN AŞAĞI HEDEFİMİZ 2 MİLLETVEKİLİ”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı ile birlikte kendi adı ve amblemiyle 2023 seçimlerine girecek. BBP Kayseri İl Başkanı Nizamettin Şafak’ta konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu; “Cumhur İttifakı’nda olmamız bizim onlarla ortak olmamız değil, onların günahları, veballeri boyunlarına. İttifakta olmamız nedeniyle baraj sorunu yok bizde. Geçmiş dönemlerde aldığımız oyun aynısını alacak olursak Kayseri’de hesaplarımıza göre 80 bin oya 1 milletvekili oluyor. Bizim hedefimiz en aşağı 2 milletvekili olacağını düşünüyoruz. İttifakın bize o nimeti olacak.”

“DEVLETİMİZİN DURUŞUNU TAKDİRLE KARŞILIYORUM”

BBP Kayseri İl Başkanı Nizamettin Şafak yaklaşık bir aydır devam eden Rusya- Ukrayna savaşı konusunda Türkiye’nin dış politikasını da değerlendirdi. Türkiye’nin dış politikadaki duruşunu takdirle karşıladığını belirten Başkan Şafak; “Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim ikili ilişkilerimiz, ticari ilişkilerimiz var. Geçmiş dönemlerde Rusya ile karşı karşıya gelmemiz ile o yıl bizim turizmimizde ölü bir mevsim yaşandı. Ukrayna ile ikili ilişkilerimizi de bozmadan ikisi arasında olup aracılık yapılmasını takdir ediyorum. Fakat Rusya’nın ilki değil, Avrupa koruyor kuklası diyebiliriz. Diğeri Çarlık döneminde bu yana katliamlarla, milletleri asimile etmekteydi. Zaten Putin’de onların soyundan geldi, soyundan gelmese de yolundan geldi. Bizim aslında dostumuz yok ama ticari ilişkilerimiz açısından ikisinin arasında olmamız ile devletimizin duruşunu takdirle karşılıyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER: SERAP KAYHAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.