Kayseri’de son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına değinen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Kayseri’de asayiş ve huzur konusunda sıkıntımız yok. Biz elbette ki vatandaşımızın can ve mal güvenliği için ekiplerimiz çalışıyor. Bu olayların olmaması için her türlü tedbiri alıyoruz.”
Bazı kırsal alanlarda artan hırsızlık olaylarının, şehrin her kesiminde varmış gibi gösterilmemesi gerektiğini söyleyen Günaydın,” Kayseri’de asayiş ve huzur konusunda sıkıntımız yok. Biz elbette ki vatandaşımızın can ve mal güvenliği için ekiplerimiz çalışıyor. Bu olayların olmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Örneğin çalınan mallar nerede satılıyor, diye araştırıyoruz. Pandemi döneminde bazı insanlar belirli yerlere kümelendi, oralarda kamera da yok, bunun içinde uğraşıyoruz. Bu kırsal alanlarda sayının artmasıyla vatandaşımız her yer de arttı düşüncesine kapılmasın, emniyetimiz gece gündüz çalışıyorlar. Çok sık yaşadığımız olaylardan biri de meskûn mahallerde silah sıkılması olayı. Biz bu alanlarda silah sıkılmasın diye oturup bunu da tartışıyoruz. Ve bu konuda fikir, düşüncesi olan herkesle de oturup konuşuyoruz” dedi.
Uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Günaydın, geçtiğimiz günlerde uyuşturucuyla mücadele için çalıştay topladığını belirterek,” Isparta’da bir rehabilitasyon merkezi kurduk çocuğu bağımlı olan ailelerin yönettiği bir alan oluşturduk. Her alanda yardımcı olduk, o modelde o çocuklarımız hem tıbbi olarak tedavi oluyorlar hem de tedavi sonrası hayata alıştırıyoruz. Kayseri’de de 2,5 yıldır bu proje için çalışıyoruz. Fakat pandemi nedeniyle ve ihale sebepleriyle bu süreç uzadı, ama bütün projelerimiz hazır. İhale yapıldığı anda temelleri atacağız. Kayseri’de son yılların en büyük operasyonlarını yapıyoruz. Biz amaç olarak bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Ondan önce polisin operasyonları tabii ki çok önemli ama en önemli şey eğitimdir. O yüzden ailelerden tutunda muhtarlara kadar uyuşturucuyla ilgili eğitimler veriyoruz” dedi.
‘OKULLARDA KAYNAK KİTAP DIŞINDA BAŞKA KİTAP OKUTULMAYACAK’
Okullarda devlet tarafından verilen kitapların yeterli olduğunu, öğretmenlerin, öğrenciler ve velilerden ek kaynak kitap istememesi hakkında da konuşan Günaydın, “Milli Eğitimle ilgili uygulamalarımızın tamamı milli eğitim mevzuatlarına uygun yapılıyor. Kaynak kitap okullarda öğretilmeyecek diye 20 Ağustos 2021 tarihinde milli eğitim bakanlığının yazısı var. Bu benim getirdiğim bir uygulama değil, toplumun yararı ve menfaati için getirilen bir kuraldır. Şu anda biz okullarımızda çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu yardımcı kaynakları veriyoruz ve bunu ilerletmek için de milli eğitim bakanlığımızda çalışıyor. Bu proje sayın Cumhurbaşkanımızın projesidir. İdareci olarak yanlış gördüğümüzde müdahale etmek zorundayız. Sonuç olarak şunu söyleyelim okullarda kaynak kitap dışında başka kitap okutulmayacak” ifadelerini kullandı.