30 Nisan 2024 Salı

DEDEMAN KAYSERİ OTELİ HİZMETE GİRDİ

Konaklama sektöründe hızla büyüyen Dedeman Grubu, Kaan Plan Proje’nin iş birliği ile 22. otelini Kayseri’de hizmete açtı.

Dedeman Oteller Grubu’nun Türkiye’nin 81 ilinde bayrağını dalgalandırma hedefiyle sürdürdüğü büyüme yolcuğunun yeni durağı, markanın 75 yıl önce temellerinin atıldığı Kayseri oldu. Dedeman Kayseri Hotel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin de katılımı ile hizmete girdi. Otelin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman, Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, Dedeman Kayseri ile birlikte hizmete açık 22, sözleşme aşaması tamamlanmış 13 toplam 35 otelde; 5 bin oda, 11 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını ifade etti.

BAKAN YARDIMCISI YAVUZ’DAN KAYSERİ’YE ÖVGÜ…

Kayseri’nin gastronomi ve turizm çalışmalarıyla Türkiye’nin önemli bir destinasyonu haline geldiğini belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ayrıca Kayseri’de sektörün şu anda yaklaşık 10 bin yatak kapasitesiyle hizmet sunduğunu da anlatarak; “Bu yatak kapasitesiyle 2022 yılında 720 bin kişiyi Kayseri olarak misafir ettiniz, ağırladınız. Bu da önemli bir turizm ekonomisi, turizm endüstrisini başlatmış olduğumuzu gösteriyor. Sadece Erciyes’te 7 yatırıma daha belge verildi. Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden, en uzun pistlerine sahip kayak merkezlerinden bir tanesi olarak yatak kapasitesini de hızla arttırıyor ve geceleme sayısı da 1,8’e yükseldi. Biz 2019 yılında kurduğumuz Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı eliyle elbette Türkiye’yi dünyanın her yerinde, 200’den fazla ülkede etkili, yoğun, veriye ve teknolojiye dayalı tanıtım yapar ülkesi haline getirdik. Bu tanıtımlardan Kayseri de payını aldı. Kentteki turizm değerleri 10 ayrı dilde tanıtıldı” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise Dedeman oteli 81 ilde görmek istediklerini ifade ederek otelin hayırlı olmasını temenni etti. Özhaseki ayrıca Dedeman otelin Kayseri’nin turizminin gelişimine katkı vereceğini de kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da konuşmasında Dedeman markasını Kayseri’de özlediklerini vurgulayarak hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ‘Dedeman Kayseri ‘otelin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.