30 Nisan 2024 Salı

BAŞKAN ALTUNTAŞ: “ZAFER PARTİSİ, MİLLETE UMUT OLDU”

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasında 20 yıldır iktidarın halkı yoksulluğa sürüklediğini ve 6’lı masanın kendi içinde çatıştığını ifade etti. İl Başkanı Serap Altuntaş, Zafer Partisi’nin Türkiye’nin sorunlarını doğru tespit edip doğru çözümler ürettiğini ve korkusuzca söylemlerle halkın karşısına çıkarak millete umut olduğunu söyledi.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Serap Altuntaş, yaptığı yazılı açıklamasında 2023 yılının zam yağmuruna tutulduğunu 20 yıldır ise iktidarın halkı ekonomik olarak zorluğa sürüklediğini ifade etti. 6’lı masada Cumhurbaşkanı adayını belirlenemeyişinin vatandaşın tepkisini topladığını söyledi. Zafer Partisi’nin ise medya ambargosunda olmasına rağmen hızla büyüdüğünü ifade eden Başkan Altuntaş; “Topluma dayatılmaya çalışılan bu iki kutuplu seçim atmosferinde ölümü görüp sıtmaya razı edilmeye çalışılan seçmen adeta yeni bir Ekmelettin vakasına hazırlanmaya çalışılmaktadır. Hem iktidarın hem muhalefetin ve her şeyden önemlisi Türkiye’nin sorunlarını doğru tespit edip doğru çözümler üreten, korkusuzca söylemlerle halkın karşısına çıkan Zafer Partisi millete bir umut olmuştur. Sahada karşılaştığımız kişilerin bazıları “nihayet oy verecek bir partimiz oldu” diyerek desteklerini belirtmektedirler. Ya da ben aslında şu görüştenim ama Ümit Hoca çok doğru konuşuyor, söylediklerinin hepsine imzamı atarım diyorlar. Medya ambargosuna rağmen hızla büyüyen Zafer Partisi ne ölüme ne sıtmaya razı değiliz; sağlıklı yaşamı tercih ediyoruz diyerek nasıl muhalefet yapılacağının savaşını vermektedir” dedi.

“MASRAFLAR, ASGARİ ÜCRETİN ANLAMSIZ OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARIYOR”

Kayseri’de de durumun Türkiye genelinden farklı olmadığını söyleyen Başkan Serap Altuntaş, ulaşıma gelen zamlardan sonra vatandaşın tepki gösterdiğini sözlerine ekleyerek şöyle konuştu; “Kayseri özeline baktığımızda; asgari ücrete ve emekliye yapılan zamlar bir anlam ifade etmemektedir. Halkın sağlıklı bir biçimde yaşaması için gerekli olan temel gıdalara ulaşması pek mümkün görünmemektedir. Market reyonlarında gün içinde bile fiyatlar yükselmekte, sabah alınan bir ürün akşama daha yüksek bir rakama ulaşabilmektedir. Bir koli yumurta 60 TL, siyah et (kıyma-kuşbaşı) 150-200 TL. arasında, 1 TL süt 20-25 TL., 4lt.lik Ayçiçek yağı 150 TL., portakal-mandalina –elmanın kilosu 18 TL, Limon 10 TL, patates 11 TL.  vs. vs. bu fiyatlar geçen yıla göre 3-4 kat artmış durumda. Elektrik doğalgaz faturaları her ay artarak gelmeye devam ediyor. Vatandaş alternatif ısınma yoluna da gidemiyor, çünkü odun ve kömür fiyatları da kat kat artmış durumdadır. Son olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesince toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştır. Tam bilet 8,5 TL, indirimli bilet ise 4,25 TL olmuştur. Günlük işe gidip dönerken veya okula giderken toplu taşımayı kullanan kişiler ve öğrenciler bu zamlar karşısında artık bizim yaşam hakkımız yok mu demeye başlamışlardır. Kirada oturan, okula giden iki çocuğu olan, asgari ücretli bir vatandaşı düşündüğümüzde kira+ elektrik, su, doğalgaz + giyim + ulaşım + yemek için harcaması gerekenleri topladığımızda asgari ücretin ne kadar anlamsız olduğu ortaya çıkacaktır” dedi.

Kayseri’de 2021 yılında açılan icra dosyasının 500 bine yaklaştığını ve kepenk kapatan esnaf sayısının arttığını hatırlatan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Serap Altuntaş, vatandaşın ekonomik kriz altında ezildiğini ve çare beklediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.