22 Ekim 2024 Salı

SARRAF GÜLDERDI, “ALTIN HAFTAYA SAKIN BIR BAŞLANGIÇ YAPTI”

 

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, her hafta rekor kıran altının bu haftaya sakin başladığını söyledi. Sarraf Gülderdi, “Son bir ayda her hafta yeni bir rekora merhaba diyen altın bu haftaya biraz sakin başladı. Ama ONS’un 2 bin 660’a kadar çıkmasından sonra 2 bin 650 liraya kısa bir düzeltme yaptığını tahmin ediyoruz. Yatırım tavsiyesi olmadan ONS fiyatlarının bir düzeltme hareketi yaptıktan sonra tekrardan yukarı yönlü çıkacağını tahmin ediyorum” dedi.

Sarraf İhsan Gülderdi altın ve döviz fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarının haftaya sakin bir başlangıç yaptığını ifade eden Sarraf İhsan Gülderdi, “Her hafta yeni bir rekor kıran altın bu hafta sakin bir başlangıç yaptı. Son bir ayda her hafta yeni bir rekora merhaba diyen altın bu haftaya biraz sakin başladı. Ama ONS’un 2 bin 660’a kadar çıkmasından sonra 2 bin 650 liraya kısa bir düzeltme yaptığını tahmin ediyoruz. Yatırım tavsiyesi olmadan ONS fiyatlarının bir düzeltme hareketi yaptıktan sonra tekrardan yukarı yönlü çıkacağını tahmin ediyorum. Bildiğiniz üzere İsrail dört kulvardan saldırılarını devam ettiriyor. Bu sabah itibariyle de Suriye’nin başkentine saldırılarına başladı. Zaten aramızda sadece Suriye kalmıştı. Bu tehlikenin de farkına vararak ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Orta Doğu’da daha fazla kaos çıkacak olursa ONS fiyatları yatırım tavsiyesi olmadan daha da yukarı gideceğini tahmin ediyoruz. Diğer taraftan da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını yüzde 50’de sabit bırakmıştı. Yıl sonunda gerek FED gerekse Avrupa Birliği Merkez Bankası’nın faiz düşürümlerinden sonra Türkiye’de aşağı yönlü hareketlerin geleceğini tahmin ediyoruz. ONS fiyatları sabit kalsa dahi dövizin yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının yine de desteklenerek çıkacağını tahmin ediyoruz. Doların şu anda 2-3 aydır 34 seviyesinde devam ettiğini biliyoruz. Faiz kararında sonra da kısa sürede 40 liralara kadar çıkacağını yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faizinin agresif ya da biraz daha pasif düşürüleceği etkili olacak. Yıl sonu yüzde 45’lere düşürebilir. Ama çok büyük bir faiz düşüşü beklemiyoruz. Onun için kademeli bir şekilde fiyatların yukarı yönlü hareket edebileceğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI:
Dolar: 34,15 TL
Euro: 38,15 TL
Çeyrek Altın: 5000 TL
22 Ayar Altın: 2900 TL
Has Altın: 3050 TL
Ons: 2650 USD.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.