22 Ekim 2024 Salı

MİLLETVEKİLİ ÇOPUROĞLU, ANGOLA MECLİS BAŞKANI CERQUEIRA’YI AĞIRLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Angola Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu başkanlığında Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueıra’yı ağırladı. Ziyaret, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Cerqueıra ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti.

Türkiye-Angola Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Kayseri Milletvekili Sayın Şaban Çopuroğlu, Angola Meclis Başkanı Carolina Cerqueıra’yı ağırladı. Ziyaret sırasında Çopuroğlu, Angola ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi ve ekonomik, kültürel iş birliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Angola’nın zengin doğal kaynakları ve stratejik konumunun, iki ülke için fırsatlar sunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye-Angola Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şaban Çopuroğlu ile Angola Meclis Başkanı Sayın Carolina Cerqueıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti.

Carolina Cerqueıra, Angola’nın TBMM ile iş birliği yapma konusundaki istekliliğini dile getirerek, iki ülkenin parlamentoları arasındaki ilişkilerin artırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, her iki ülkenin gençleri ve kadınları için ortak projelerin geliştirilmesinin altını çizdi. Angolalı ve Türk yetkililer, gelecekteki iş birliklerinin şekillendirilmesi ve somut adımlar atılması konusunda kararlı olacaklarını belirttiler. Ziyaretin, iki ülke arasındaki ortak çıkarlar doğrultusunda daha yakın iş birlikleri için bir başlangıç noktası olduğu aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.