Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük, Hunat TV’nin sevilen programlarından Aslı’nda Toplum’un konuğu oldu. Aslıhan Özgenur Özge’ye konuşan Böyük, Ladin Mobilya’nın misyonu, sanayi odası faaliyetleri ve fuarcılık anlamında Kayseri’ye kazandırdıklarından bahsetti.
Hunat TV ekranlarının sevilen programı Aslı’nda Toplum’un bu haftaki konuğu Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük oldu. Böyük, Aslıhan Özgenur Özge’nin hazırlayıp sunduğu programda Ladin Mobilya’nın misyonu, sanayi odası faaliyetleri ve fuarcılık anlamında Kayseri’ye kazandırdıklarından bahsetti. Böyük: “Ladin Mobilya’nın gelişmesi üç ortağın birlikte hareket etmesi ile birlikte her ortağın farklı özelliğini de buluşturarak bu günlere gelmesine sebep oldu. Özellikle kendi vizyonum ve misyonum olarak çocukluktan gelen resim çizme, modelleri izleme ortaya bir değer üretme gibi vizyona da sahip yapımızla başlayan farklı ürün yapma ve ar-ge çalışması gibi özelliklerimizle kendimize yer açtırdık” dedi.
Talepleri dikkate alarak fiyat ve model politikası belirlediklerini ifade eden Böyük: “Reel piyasada bugün Türkiye’de 36 bin tane üreticisi var. 36 bin tane üreticinin içerisinden 150- 200 tanesini büyük sanayicilerin içerisinden sayabiliyoruz. Ondan sonrası daha büyük ve küçük ölçekli firmalardan oluşan bir sektör. Bizler Ladin Mobilya olarak üretmiş olduğumuz ürünlerin fiyat politikası ve renkler, o günün modası ne ise bunu çok hızlı bir şekilde takip etmek zorundayız. Eğer ürününüz piyasada fiyat politikası ve sağlamlık olarak bir şey ifade ediyorsa zaten tüketici sizi tercih ediyor. Yoksa siz dersinize daha çok çalışıyorsunuz” diye konuştu.
Sanayi Odasında Kayseri’nin sektördeki yerini geliştirmek ve ülkemizi yurt dışında temsil etmek için çaba sarfettiklerini söyleyen Böyük: “Sorumluluğumuzu bilgi birikimimizi komitelerde komite başkanları ile birlikte masaya yatırıyoruz. Sektörle ilgili sorunları nasıl aşabiliriz, neler yapabiliriz? Bütün aylık toplantıları rapor ediyor, TOBB’a gönderiyoruz. Oradan Çalışma Bakanlığı’na derken sektörün sorunları orada havuzda toplanarak sektörün nabzı da tutulmuş oluyor. Varsa çözüm önerilerini hep birlikte Türkiye geneli olarak çözüm masasında tekrar geri dönüşümlerini alıyoruz. Bu yapı son derece güzel oluyor. Odalarımızda bunlar yürür, derneklerimizde yürür. Buna benzer istişare toplantılarında yürür. Bizler mobilya sektöründe sanayiciler olarak eğer bir bilgiye sahip olmuşsak mutlaka onu paylaşarak bütün işletmelere yansıtarak işletmelerimizin daha ileriye gitmesini sağlıyoruz. Yani istişare konusunda Kayseri’de güzel bir kültür var. Gerek oturmalarda gerek sektörel toplantılarda bunları fevkalâde paylaşabiliyorsunuz. Bu bizim için büyük bir kazanım. Kayseri bu konuda Türkiye’de örnek gösterilebilir. Bütün firmaların mesela Kayseri’deki bütün üretim merkezlerinin verimli verimsiz çalışma konuları değişim ve endüstriyel çalışmaları konusunda eğitimler veriliyor. O konu ile ilgili uzmanlar çağırılıyor. Sanayi odasında bütün olarak daha verimli nasıl çalışırız, ihracatı nasıl güçlendirilir gibi konular liyakat sahibi kişileri çağırılarak anlatılıyor. Zaten bu gelişme olmasa bugün Kayseri’de mobilya sektörü buralarda olmazdı” ifadelerini kullandı.
Fuarların mobilya sektörünün bayramı olduğunu vurgulayan Böyük, fuarların kendilerine güç verdiğini söyledi. Böyük: “Misafirlerimiz gelir onlarla otururuz konuşuruz yenilikler görülür istişare edilir fikir istişareleri yapılır falan derken bu bize bir güç, cesaret bir gelecek vaat eder. Onun için fuarları hafife alamayız. Kayseri’nin fuar alanı konusunda metrekare olarak özellikle Mobilya sektörünü yetmeyen metrekaresi çok uzun yıllardır problemdi. OSB Başkanı Nursaçan sağ olsun gayretli çalışmaları ile bugün organize sanayi bölgesinde şu anda 18000 seneye toplamı 30000 metrekarelik çok şık bir fuar alanı yapıldı ve mobilya fuarını 2’de düzenlendi Geçtiğimiz aylarda çok da verimli geçti inşallah seneye marka değeri yüksek olan firmalarımızın katılımıyla da Bu fuar çok çok daha da olacak yani sürükleyebilir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN