Koronavirüs tedbirler kapsamında zorunlu hale gelen maske kullanımı vatandaşlar tarafından uygulanıyor. Fakat maskeyi takarken ve çıkartırken vatandaşların maskeyle temas etmesi enfekte riskini arttırıyor. Uzman Doktor Tahir Tahiroğlu, vatandaşların maskenin dış yüzeğini kesinlikle temas etmemelerini söyledi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında kullanımı zorunlu hale gelen maske kullanımı vatandaşlar tarafından takılmaya başladı. Fakat maskeyi takarken ve çıkartırken maskenin dış yüzeyine temas etmek enfekte riskini arttırıyor. Ayrıca çöp yerine dışarı atılan maskelerde halk sağlığını tehdit ediyor. İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Tahir Tahiroğlu: “Maske kullanımının zorunlu hale gelmesi virüsün yayılım hızını azalttı. Fakat vatandaşlar maske takarken bazen yanlışlıklara düşüyor. İki kişinin de maske takması enfekte riskini azaltıyor. Fakat maskeyi takarken veya çıakrtırken vatandaşların dış yüzeyle temas etmeleri hastalık riskini arttırıyor. Kesinlik kullanılan maskelerin dış yüzeyleri el ile temas içinde olmamalı. Lastiklerinden tutarak maskeyi takmalı ve o şekilde çıkartmalıyız” dedi.
Kullanılan maskelerin çöp yerine dışarıya atılmasının yanlış olduğunu söyleyen Tahiroğlu: “Önlem almaya çalışırken maskeyi dışarı atmak enfekte riskini arttırıyor. Kullanılan maskeler çöp kutularına atılmalı. Mümkünse poşete koyabilirler. Çünkü virüs var ise maskenin dış yüzeyine yapışıyor. O maskeleri dışarıya atmak farklı vatandaşlara hastalığı taşıyabilir. Bu hususa dikkat etmeliyiz. Aldığımız önlemleri hiç saymamalıyız” diye konuştu.
HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN