25 Kasım 2024 Pazartesi

KÜLTÜRLER ARASI HALK OYUNLARI KAYSERİ’DE

Erasmus Değişim programı kapsamında İtalyan Öğretmen Fabrizio Orru tarafından kordine edilen Milli Gelenekleri ve Etnik Grupları Yansıtan Popüler Halk Dansları etkinliğinin ilk toplantısı Kayseri Sümer Orta Okulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Orru, Türkiye’yi çok sevdiğini ve bu program kapsamında ikinci kez Türkiye’ye geldiğini ifade etti.

Erasmus Değişim programı kapsamında İtalyan Öğretmen Fabrizio Orru tarafından kordine edilen Milli Gelenekleri ve Etnik Grupları Yansıtan Popüler Halk Dansları etkinliğinin ilk toplantısı Kayseri Sümer Orta Okulu’nda gerçekleştirildi. Okullar arası stratejik ortaklık projesi kapsamında K229 Projesi altında gerçekleşen etkinliğe İtalya, Portekiz, Romanya ve Slovenya’dan öğretmenler katıldı. Toplam 22 öğretmenin katıldığı program Sümer Orta Okulu’nda gerçekleştirildi. 1 Hafta boyunca devam edecek etkinliğin ilk gününde konuşan Okul Müdürü Burhan Canan: “2019-2020 öğretim yılında başlayan nergis hoca hanımın koordinatörlüğünde proje gerçekleştiriliyor. Projenin ilk ayağı Kayseri’de misafirlerimizi ağırlayarak başladık. İki yıl içerisinde, okulumuzu hem konuklarımıza daha iyi tanıtmak ülkemizi daha iyi tanıtmak için elimizden gelen gayret içerisinde olacağı” dedi.

Programın Sümer Orta Okulu Koordinatörü Öğretmen Nergis Uca: “2019-2021 arasında Erasmus Folk Dance (popüler folk dansları) adlı projemizi 2 yıl yürüteceğiz. Ortaklarımız İtalya Sardunya Adası, Romanya Bükreş, Slovenya ve Portekiz. Türkiye toplantımızın ilk ayağını burada gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki hareketliliğimiz Mart’ta. Sonrasında Portekiz İtalya Romanya devam edecek. Tabi bu etkinliğimizde çocuklarımızda yer alacak. Öğrenciler ver öğretmenler olarak. Şimdi ki toplantımız sadece öğretmen toplantımız. Bu toplantının ana teması, biz çocuklarımıza, en çok oynanan halk danslarımızın popüler olanları. Tabi bunların derse entegresi. Ders içerisinde danslarla nasıl eğitim verebiliriz? Daha çok bunun üzerine yöneleceğiz. Eğitmenler tutulacak öğrenciler için, öğrenci hareketlilikleri için. Bunları da inşallah ilk durağımız olan Mart’ta gerçekleşecek Slovenya’da ki öğrenci etkinliğimizde yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’yi çok sevdiğini ve ikinci kez geldiğini ifade eden porje Koordinatörü Fabrizio Orru: “Kayseri güzel ama çok soğuk bir şehir. Kayseri’ye ikinci gelişim. Önceki projede de koordinatörlük yaptım. Projenin amacı, halk danslarını öğretmek ve çocuklara kendilerine güvenmeyi sağlamak. Türkiye’yi çok sevdim, insanları çok sıcak kanlı” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hazırladığı koro gösterisi ve Türk Kültürü’nü anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan program, Türk Kültürü’nün tanıtılmasıyla devam etti. Program 18-22 Kasım tarihleri arasında devam edecek.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.