13 Nisan 2025 Pazar

MERKEZ BANKASI YENİ PARALARIN TEDAVÜLE ÇIKTIĞINI DUYURDU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 50 TL ve 5 TL’lik banknotların tedavüle çıktığını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, E9 Emisyon Grubu 8’inci tertip 50 TL ve 7’nci tertip 5 TL banknotlar bugünden itibaren tedavüle sunuldu.

Resmi Gazete’nin 19 Kasım 2024 tarihli sayısında yayımlanan duyuruya göre, E9 Emisyon Grubu’na ait 8’inci tertip 50 TL ve 7’nci tertip 5 TL banknotlar bugünden itibaren dolaşıma girdi. İlanda şu ifadeye yer verildi:

“1211 sayılı Kanun’un Bankamıza verdiği yetkiye dayanarak, E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 50 TL ve VII. tertip 5 TL banknotlar 19 Kasım 2024 tarihinden itibaren tedavüle verilecektir. Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu önceki tertip banknotlara kıyasla, VIII. tertip 50 TL ve VII. Tertip 5 TL banknotlardaki imzalar Başkan Dr. Fatih Karahan ile birlikte; 50 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’a, 5 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’a ait olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır.

Yeni tertip banknotlar önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edilecektir.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.