25 Kasım 2024 Pazartesi

SEVİNÇ: “İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜMÜZLE ORTAK ÇALIŞIYORUZ”

Kayseri Eczacı Odası Genel Sekreteri Selçuk Sevinç, oda faaliyetleri ve Kayseri’deki nöbetçi eczaneler hakkında Hunat TV’ye açıklamalarda bulundu. Kayseri genelinde 12 tane nöbetçi eczane olduğunu ifade eden Sevinç, bazen salgın hastalık gibi durumlarda ilaç sıkıntısı çekildiğini dile getirdi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte özellikle insanların toplu şekilde hareket ettikleri yerlerde karşılaşılan gribal enfeksiyonlar ilaç stokları noktasında eczacılar ve vatandaşları mağdur ediyor. Kayseri genelinde 12 tane nöbetçi eczane olduğunu ifade eden Kayseri Eczacı Odası Genel Sekreteri Selçuk Sevinç, bazen salgın hastalık gibi durumlarda ilaç sıkıntısı çekildiğini dile getirdi. Sevinç: “Nöbet listelerimiz 6 aylık periyotlarla yazılıyor. Odamız tarafından nöbet cetvelleri oluşturuluyor. İl Sağlık Müdürlüğü onayına sunulan listemiz onay çıktıktan sonra eczane, özel hastane, halk sağlığı merkezi gibi sağlık kurumlarının kapısına asılıyor. Vatandaşlarımızdan talep olursa, dilekçeyle bu talepleri alıyoruz ve nöbetçi eczane sayısında artışa gidiyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, değerlendirilmeyen bir dilekçe bile olmuyor. Her gelen dilekçeye bakıyoruz, inceliyoruz. Elimizden gelen hizmeti sunuyoruz. İl sağlık müdürlüğümüzle koordineli bir çalışma yürütüp vatandaşlarımız en az mağdur olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Nöbetçi eczanelerimiz; Devlet hastanesi bölgesinde iki tane, Fevziçakmak’ta bir, Yoğunburç’ta bir, Talas’ta iki, Belsin’de bir, Eskişehir Bağları’nda bir, İldem’de bir, Çarşı’da bir, perifer dediğimiz bölge de bir ve Şehir Hastanesi bölgesinde de bir tane olmak üzere toplam 12 nöbetçi eczanemiz var. Resmi tatil günlerinde ise özel hastanelerin poliklinik hizmeti vermesi dolayısıyla nöbetçi eczanelerin sayısında artışa gidiyoruz” dedi.

Salgınlardan dolayı ilaç stoklarında problem yaşadıklarını ifade eden Sevinç: “Suçu eczacıda aramak yanlış olur. Hastayı da anlıyoruz. Teknik olarak muhatap alabileceği tek kişi eczacı oluyor. İlaç bulunamadığında öfkesini eczacıya dile getiriyor. Bizler de bu durumu onlara açık bir şekilde izah etmeliyiz. Firmaların üretim periyotları belli. Bu talebin üzerindeki bir sayı olursa bu stoklar yetersiz oluyor. İlaç firmaları da bazen zarar etmemek için ilaçları piyasaya sürmüyor. Bu gibi problemlerle karşılaşıyoruz. Hastanelerin acil servisleri de çok yoğun. Bazı hastaların 4-5 saat sıra beklediği oluyor. Bu tabiki olağan dışı bir durum. Bizler de, sağlık müdürlüğümüzde gerekli tedbirleri alıyoruz. Fakat hastalığı ön göremiyoruz. Keşke bunu bilsek ve önceden sayı olarak tedbir alabilsek” ifadelerini kullandı.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.