25 Kasım 2024 Pazartesi

TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI İLE 750 BİN TL’LİK ORTAKLIK

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Hunat TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Günün Konuğu’ programına konuştu. Başkan Bağlamış, göreve geldikten sonra Kayseri ve üyeleri için yaptıkları projeleri ve planlanan çalışmaları anlattı.

2018 yılının Nisan ayında göreve başlayan Başkan Recep Bağlamış, dinamik bir yönetim ve meclis kadrosu oluşturduklarını ve Ticaret Borsası Başkanlığına aday olurken iki büyük proje ile aday olduklarını ifade etti. Birinci projelerinin Kayseri’ye yakışır bir Ticaret Merkezi olduğunu dile getiren Başkan Bağlamış: “ Göreve geldikten 4 ay sonra TOKİ’den 211 dönümden oluşan bir yer kazandırdık. Kayseri Ticaret Borsası olarak ikinci projemiz ise Kayseri’ye yakışır ulusal manada bir Hayvan pazarı ve Borsası oluşturabilmekti. Kayseri’nin Buğdaylı Mahallesi’nde 7688 metre kareden oluşan bir arazi aldık. 23 Ekim’de de kapalı zarf usulü basın önünde ihalesini gerçekleştirerek yüklenici firmaya teslim ettik. 2020 Yılının 6. Ayına kadar bu projemiz tamamlanmış olup, Kayseri’ye ve üyelerimize kazandırılmış olacak. Diğer büyük projemizin de 100 milyon TL’lik bir yatırım bütçesine ihtiyaç var. Bu projemizi de birinci adımını 2020 Yılında başlayarak 5 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

“NÖBETÇİ YÖNETİCİ”

Göreve geldiklerinden bu yana ‘Nöbetçi Yönetici Sistemi’ uyguladıklarını vurgulayan Bağlamış, bu sistemle üyelerinin Kayseri Ticaret Borsası’nda hizmet almak istediği durumlarda veya sorunlarını direkt olarak Nöbetçi Yöneticiyle irtibata geçip ifade edebime yolunu açtıklarını ve işlemleri hızlıca çözüme ulaştırabildiklerini sözlerine ekledi. Göreve başladıklarından bu yana personel sayısını 14’ten 26’ya ulaştırdıklarını belirten Başkan Bağlamış: “Bütün kademlerin personellerini tam manasıyla işe eğimli kişilerden oluşturduk” dedi.

Başkan Bağlamış, KOSGEB ve İŞKUR ile işbirliği içine girdiklerini ve 15 günde bir Kayseri Ticaret Borsası bünyesinde üyelerin, İŞKUR ve KOSGEB’le ilgili bilgiler alabilecekleri eğitimler düzenlediklerini ifadelerine ekledi. Bunun yanı sıra 7 adet meslek komitelerinin bulunduğunu belirten Başkan Bağlamış: “Meslek Komitelerimizden çalışmayanlar vardı. Tam manasıyla hizmet edemiyorlardı. Bizim yönetime gelmemizle birlikte, 7 Meslek Komitemiz tam manasıyla üyemiz nezdinde hizmet etmeye başladı. Ve bir buçuk yıl içerisinde yönetim kurulumuza 26 tane üyemizin problemi olan dosya ilettiler. Yönetim Kurulumuzda, gerekli mercilere bu 26 dosyayı ulaştırdı ve 24 tanesi olumlu cevaplanarak üyelere dönüş sağlandı” dedi.

“TOPRAKSIZ TARIM”

Kendilerinin göreve başladığı dönemden bu yana Kayseri Ticaret Borsası birinci katında topraksız tarımla ilgili demo sistemi kurduklarını dile getiren Başkan Bağlamış, tarım ürünleri eken üreticilere birinci etapta marul, İkinci etapta çilek ve mevcutta ise domates yetiştirdiklerini ifadelerine ekledi. Tarım ürünleriyle uğraşan bütün üyelerinin ise Kayseri Ticaret Borsası’nın bu demosunu ziyaret ederek sistemi öğrendiklerini kaydeden Bağlamış: “Topraksız tarımla ilgili kısaca bahsetmek istiyorum. Topraksız Tarım bir dönüm üzerine, yedi dönüm topraksız tarım yapılabilecek bir sistem. Suyla oluşuyor. Mineral maddeleri suya karıştırarak 365 gün boyunca aynı elverişte tarım ürünleri elde edilebiliyor. İl ve ülke ekonomisine katkı olsun istedik. Hem de bu ürünleri eken üyelerimiz topraklı tarımdan topraksız tarıma geçiş yapsın ve ürünlerini iyi derecede satabilsin diye böyle bir sistem getirdik” dedi.

“TÜRİB’E 750 BİN TL İLE ORTAKLIK”

1.5 yıldır üye odaklı çalıştıklarını ve göreve geldiklerinde bin 200 üyesi sayısına sahip olan Kayseri Ticaret Borsasının üye sayısını artırdıklarını kaydeden Başkan Bağlamış: “ TÜRİB-Ürün İhtisas Borsası’nı bünyemize kazandırdık. Bununla birlikte Kayseri Ticaret Borsası 3 bin üyeye ulaştı. Kayseri Ticaret Borsası olarak Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye Ürün İhtisas Borsası hizmetinde, TOBB çatısı altında Türkiye’de 113 Borsası var. Bunun 9 tanesi Ürün İhtisas Borsası hizmeti verebiliyordu. Diğer borsalar veremiyorlardı. Bizim yönetimimizle birlikte 750 bin TL ortaklık bedeliyle başlangıç vererek, İhtisas Borsasına ortaklık yaptık. Kayseri Ticaret Borsası acenteliği aldık. Şu anda Ürün İhtisas Borsası’nı 2020 Yılında Kayseri Ticaret Borsası olarak üyelerimiz ve vatandaşlarımıza hizmet verebilecek statüye getirdik”  dedi.

BAŞKAN BAĞLAMIŞ TOBB’DA BORSALAR KONSEY ÜYESİ

1965 Yılından bu yana Kayseri Ticaret Borsası’nın yönetici, yönetim kurulu başkanı veya meclis başkanının TOBB’da görev alamadığını ifade eden Bağlamış, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak; Odalar ve Borsalar Birliğinde, Borsalar Konsey Üyesi olarak seçildiğini ve bunun yine kendi yönetimleriyle başardıkları bir ilk olduğunu ifade etti. Bağlamış: “ Kayseri’yi Ankara’da temsil edebilmek ve üyelerimizin sorunlarını TOBB’a tam manasıyla ulaştırabilmek, orada bir yönetici olmasından geçer. Biz de konsey üyesi olduğumuz günden bu yana 1,5 yıldır Kayseri Ticaret Borsasında olan üyelerin problemlerini çok rahat bir şekilde Odalar ve Borsalar Birliğine iletebiliyoruz. Hızlıca cevap alabiliyoruz, dosyalarımızda eğer gecikme olursa orada müdahale edebiliyoruz. Üyemize hızlı bir şekilde neticelendirip, çözüme kavuşmuş hale getirip üyelerimize kazandırıyoruz” dedi.  Görevlerini keyifle yaptıklarını ve ilk geldikleri gün gibi heyecanla çalıştıklarını kaydeden Bağlamış : “Heyecanımız hiç bitmiyor. Üyeye faydalı olmak adına elimizden ne geliyorsa icra etmeye çalışıyoruz. Bu heyecan bu keyif olunca ister istemez insan, ne kadar da önemli işlere imza atarsa atsın yine bir sonraki dönemde daha iyi işlere imza atabilmek için gayret içerisinde oluyoruz. Biz de bu heyecanla 1,5 yıldır Kayseri Ticaret Borsasına hizmet ediyoruz” dedi.

“HAYVAN PAZARI ULUSAL BİR PAZAR OLACAK”

Kayseri’de yaklaşık 50 yıldır ruhsatlı Hayvan Borsası ve Hayvan Pazarı yokluğuna dikkat çeken Bağlamış; Kayseri’de Büyük hayvan pazarı olmadığı için hayvancılık yapan esnafın, mal tedariğini ve hayvanını satımını gerçekleştirmek için yakın illerin ilçelerinde bulunan büyük hayvan pazarlarından gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Bağlamış: “Bizim Kayseri’ye hayvan gelmiyordu. Alım satım yapılamıyordu. Kayseri bazında ama çevre illeri de kapsayan ulusal mana da bir pazar yeri oluşuyor burada. En azından Kayserili üreticiler hayvanlarını Kayseri’de satabilecek. Hayvan ihtiyacı olduğunda Kayseri’deki hayvan pazarından rahatça tedarik edebilecek. Bu tedarikte ulusal manada bir hayvan borsası olacak. Hem üyelerimize çok büyük bir kazanımı olacak hem de ilimizin ekonomisine çok büyük bir kazanım sağlayacak. Mevcut hayvan pazarını da genişlettik. Yaklaşık bir gün içerisinde bin 500 küçükbaş hayvan ve bin büyükbaş hayvanı aynı anda alıp satabileceği bir sistemi içerisinde barındırıyor. Aynı anda 80 kişinin mezat yapacağı, canlı kilogram alım-satım da yapılabileceği bir sistem oluşturuyoruz. Hem dezenfektasyon hem de giriş çıkışların rahat kontrol edilebileceği bir hayvan pazarı oluyor” dedi. İl ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve üyelerinin de bu projeyle büyük bir rahatlama yaşayacağını kaydeden Bağlamış, hayvancılık yapan üye ve vatandaşların gönül rahatlığıyla nakliye bedeli olmadan şehrinde alım satım yapabileceğinin altını çizerek sözlerini noktaladı.

HABER: DİLEK BİLGİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.