19 Nisan 2024 Cuma

2021 MEDYA YARIŞMASI İLE SÜLEYMAN ÇETİNSAYA MEDYA ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 2021 Medya Yarışması ile Süleyman Çetinsaya Medya Ödül töreni düzenlendi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 2021 Medya Yarışması ile Süleyman Çetinsaya Medya Ödül töreni Erciyes Kongre Merkezi ‘nde düzenlendi. Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İş İnsanı Süleyman Çetinsaya MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Kayseri Baro Başkanı Av. Ali Köse, KGC Başkanı Metin Kösedağ, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Ali Çelik, Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı ve davetliler katıldı.

Törende konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Erciyes Kongre Merkezi ‘ndeki ödül töreninde yaptığı konuşmada, yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanında, internet mecrasının da basın yayın faaliyetlerinde kullanıldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.

İnternet gazeteciliğini, basın meslek ilkelerinin yanında ahlaki, vicdani ve iyi bir sorumlulukla yapan çok sayıda kişi olduğunu belirten Özdemir, “Yaptıkları başarılı çalışmalarla hem yerel gündemi hem de ülke gündemini takip eden ve toplumun haber alma hakkına katkı sağlayan internet gazeteciliği, işini layıkıyla yapanlar dikkate alındığında başarılı bir hizmet vermektedir. Ancak aynı alanda çalışan gazeteci kardeşlerimiz ne yazık ki yazılı, işitsel ve görsel medyada çalışan meslektaşlarının sahip olduğu temel haklardan da yoksundur.” ifadesini kullandı.

HEPİMİZE CİDDİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR”

KGC Başkanı Metin Kösedağ törende yaptığı açıklamada Türkiye ‘de yerel ve ulusal basının can çekiştiğini söyledi.

Medyanın karşı karşıya kaldığı sorunlara değinen Kösedağ, “Bunlar, ciddi boyutlara ulaşan tekelleşme, meslek etiğinde sapmalar, yozlaşmalar ya da ahlaki çöküş, medya ile siyaset arasındaki ilişkiler. Bu dengeleri iyi ayarlayabildiğimiz takdirde medya alanında daha iyi bir gelecek oluşturabileceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda hepimize ciddi görevler düşmektedir.” diye konuştu.

Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı ise Ziraat Türkiye Kupası ‘nda 3 büyük takımı eleyerek finale kaldıklarını anımsattı.

Gözbaşı, bu süreçte şehir olarak bir ve beraber hareket etmeleri ve kupayı Kayseri ‘ye getirmek için el birliğiyle çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve iş insanı Süleyman Çetinsaya da ödül alan basın mensuplarını tebrik etti.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.