3 Mayıs 2024 Cuma

YENİ YIL İLE AKTARLARDA FİYATLAR İKİYE KATLANDI

Kış mevsimi yaşanması ve Sibirya soğuklarının gelmesiyle üst solunum yolları hastalıkları ve grip insanları olumsuz etkilemeye başladı. Korona virüs sebebiyle hastanelere gitmeye tedirgin olan vatandaşlar ise soluğu aktarlarda aldı. Propolis ve kış çayının doğal antibiyotik olduğunu ifade eden aktarlar, bağışıklık sistemini olumlu yönde etkilediğini ve evden eksik edilmemesi gerektiğini söyledi. Aktar esnafı Özgür Altın, kış çayının bağışıklığı güçlendirdiğini ve fiyatlarda yaşanan artışların satışlara olumsuz etki yaratmadığını söyledi.

Olumsuz hava şartları ve Korona virüs sebebiyle yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçmek için doğal alınabilecek antibiyotikler revaçta. Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen bu bitkiler, arabaların geçmediği yerlerden ve egzoz gazlarından zehirlenmeyen bitkilerden toplanması gerektiğini belirten Aktar esnafı, aksi takdirde sağlıktan çok zarar görülebileceğini ifadelerine etti. Vücut bağışıklığını güçlendirmek ve doğal antibiyotik görevi görmesi için kış çayları önerdiklerini belirten aktar esnafı Özgür Altın, “Korona virüs salgınından dolayı en çok talep edilen bitkiler; öncellikle Covid-19 için udi hindi yağı-kökü, zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın, narçiçeği. Bunlar hep C vitamini deposu. Astım, bronşit ve öksürüğe çok iyi gelen bitkilerdir. Toz verdiğimiz bitkileri bal ve sütle tüketilmesini öneriyoruz. Tane olan tarçın gibi bitkileri de kaynatılarak tüketilmesini öneriyoruz” dedi.

“KIŞ ÇAYINDA KARABİBER AZ OLMALI”

Kış çayına yoğun bir talep yaşandığını belirten aktar Özgür Altın, havaların soğumasında bunun ciddi bir faktör olduğunu söyledi. . Vücut direncini arttırmak, astım, bronşit, nefes darlığı, öksürük ve ateşe kış çayı daha iyi geliyor. Kış çayı tarifi: zerdeçal, tarçın, gül, kuşburnu, narçiçeği, ebegümeci, papatya, karabiber, nar kabuğu, portakal-nar-mandalina kabuğu kurusu, ıhlamur, karanfil ile gayet vitaminli ve bağışıklığı güçlendiren bir çay elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kış çayı içerisinde yer alan bitkilerin vücutta neye iyi geldiğini anlatan aktar esnafı Özgür Altın, “Kış çayında kullandığımız bitkilerimiz ve faydalarını da anlatayım; zerdeçal akciğer, karaciğer ve vücuttaki tüm toksinleri atmaya yardımcı oluyor.  Tarçın şekere iyi gelmektedir. Gül karaciğer ve akciğeri temizler, cildi güzelleştirir. Kuşburnu C vitamini deposu, romatizmal hastalıklara da çok iyi gelmektedir.  Narçiçeği C vitamini deposu.  Ebegümeci guatr, ses kısıklığı, soğuk algınlığına iyi gelir. Papatya hem uykusuzluğa hem sinir strese de çok iyi gelmektedir.  Karabiberi az koyuyoruz acılığın pek olmaması gerekir.  Nar kabuğu C vitamini deposu. Portakal-nar-mandalina kabuğu kurusu, ıhlamur, karanfili karıştırıp az bir çekimle homojen bir çay olmasını sağlıyoruz” dedi.

“DOĞAL ANTİBİYOTİK PROPOLİS”

Propolisin doğal antibiyotik olduğunu belirten aktar esnafı Özgür Altın, “Propolis’i kullanırken, bir su bardağına 5 damla ve günde 2 defa, 4-10 yaş için ise günde bir defa ve 5 damla şeklinde kullanılmasını öneriyoruz çünkü propolis doğal bir antibiyotik ve her hastalığa ve bağışıklığa çok iyi gelmektedir. Udi hindi ise su ve yoğurt içerisine eklenerek kullanılabilir. İmmün plazmayı koruyan tek üründür. Yağ, toz ve kökü olmak üzere 3 formada da kullanılabilir. Bunların yanında C, D ve K vitaminlerini öneriyoruz. Korona virüs hastalığını geçirenlere de B vitaminini öneriyoruz çünkü Covid-19 vücudu yorduğu için B vitamini serileri vücuda çok iyi gelmektedir. Arı sütü, bal, polen ve propolis’te yine koronavirüsü atlattıktan sonra vücudu toparlamakta çok etkili ürünlerdir” ifadelerini kullandı.

Fiyatlarda ciddi bir artış yaşandığını kaydeden aktar Özgür Altın, “ Rezene, anason, papatya, melisa, lavanta gibi bitkiler iyi sakinleştiriciler. Panik atak ve sinir strese iyi geliyor. Bu bitkilerin fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşanmadı. Ancak adaçayı bundan 2 ay önce kilosu 60 TL iken şu an 150 TL. Tarçın mesela 70 TL iken şu an 120 TL. Fiyatlar 2 katına çıktı. Bazı ürünlerde çok ciddi fiyat artışı yaşandı ancak sakinleştirici gurupta fazla bir atış yaşandığını söyleyemeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: DİLEK BİLGİ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.