30 Nisan 2024 Salı

ERÜ’DE SINAVA İLİŞKİN KARAR YARIN VERİLECEK

Erciyes Üniversitesi’nde sınavlara ilişkin karar yarın yapılacak olan senato toplantısında ele alınacak. Tv1 ve Hunat Tv’nin ortak yayınında konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış; “Biz öğrencilerimiz mağdur olmasın diye inanın, hepsinin isteği olmasa da büyük çoğunluğun istediğini yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


ORTAK YAYINDA KONUŞTU
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Tv1 ve Hunat Tv’de ortak yayınlanan ‘Ramazan Sohbetleri’ programının canlı yayın konuğu oldu. Rektör Çalış’ın gündeminde korona virüs nedeniyle aksayan eğitim ve öğretim süreci vardı.
ÖĞRENCİ ODAKLIYIZ
Programın en can alıcı konusu sınav süreci oldu. Binlerce öğrencinin merakla beklediği konuda açıklama yapan Rektör Çalış: “Sınavlar online sınavlar olabilir ödev olabilir proje olabilir. Zaten biz vizeleri ödev şeklinde yapıyoruz. Hatta bu ayın sonuna kadar da teslim tarihi verdik. 50-60 bin öğrencinin kendine göre, okuduğu bölüme göre, bulunduğu yere göre öncelikleri var. Burada öğrencilerin sosyal medyadan yazdıklarına göre çoğunluk bunu istiyor demek çok zor. Mesela biz ödev verdik ödeve de çok karşı çıkan oldu. Çok ödev verildi nasıl yetiştireceğiz, online yapsaydınız, bunu neden böyle yaptınız gibi fikir sunan öğrenciler de var. Biz tabi ki öğrenci odaklıyız. Öğrencilerimiz için elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyoruz” dedi.


BÜYÜK ORANDA ONLİNE SINAV
Çalış,”Büyük çoğunluk online sınav olması yönünde. Şimdi biz ‘Online sınavdan vazgeçtik ödeve geri döndük’ desek inanın sosyal medya çalkalanır. ‘Niye online sınavdan vazgeçildi? Biz online sınav istiyorduk’ derler. Burada biz öğrenciler için en iyisini düşünerek perşembe günü senatomuzu toplayıp bir yönetim kurulu kararı vereceğiz. Büyük oranda online sınav olarak kararı alacağımızı düşünüyorum. Çünkü şuan en mantıklı o görünüyor” dedi.
Rektör Çalış’a yaz okulu konusu da soruldu. Rektör Çalış bu soruya da “Biz dedik ki 6 Haziran ile 15 temmuz arasında finalleri ve bütünlemeyi bitirelim sonra yaz okulu olsun, fakat yaz okulu bir risk biliyorsunuz. Buna rağmen biz bu riski alalım öğrencilerin çok büyük talebi var çünkü yaz okulu açılsın diye. O yüzden 6 Haziran ile 15-20 Temmuz arasında finali ve bütünlemeyi bitirirsek en azından yaz okulu için fırsat kalsın. 20 Temmuz ile 15 Eylül’e kadarda fırsat kalır. Yaz okulu da açmak istiyoruz. İnşallah açmak içinde elimizden geleni yapacağız” şeklinde cevap verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.