10 Mayıs 2024 Cuma

ERÜ’DE “MİLLİ KÜLTÜR, MİLLİ BURJUVAZİ VE MİLLİ SİYASET ÜZERİNE DÜŞÜNCELER” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Erciyes Üniversitesi Türk Gençlik Kulübü öncülüğünde, konuşmacı olan 25-26. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un katılımıyla “Milli Kültür, Milli Burjuvazi ve Milli Siyaset Üzerine Düşünceler” konulu bir konferans düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen konferansa Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, MHP Kayseri İl başkanı Serkan Tok, MYK üyesi Serap Şule Kalın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, MHP Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Emine Özge Soysal, Taş Medreseliler Kayseri İl Başkanı Mustafa Karatoprak, MHP Kayseri İlçe başkanları, parti yönetimi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Gençlik Kulübü Başkanı Onur Yıldız, kulüp faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ta konuşmasında katılımlarından dolayı Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a teşekkür etti.

Fetullahçı Terör Örgütüne atıfta bulunan Ersoy: “Milleti siyasetin dışında tutarak kapalı devre siyaset yapanların memleketin başına neler açtığını biliyoruz. Buradaki büyüklerimi ve gençlerin samimiyetini, coşkusunu samimiyet ve muhabbetle karşılamak istiyorum. Çünkü bunlar elini avucunu ovalayıp makamın karşısına geldiğinde yalakalık yapan arka planda da ihanet odağının talimatı üzerine milletin üzerine bomba atan şerefsizlerden değil” ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi mezunlarından olan Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Prof. Dr. Naci Kınacıoğlu, Hasan Basri Üstünbaş, Ahmet Bilge ve Mehmet Altuner’i rahmetle anarak, Erciyes Üniversitesi ‘nin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.

“TÜRK TARİHİ MEDENİYET ÜRETEN İSTİSNA BİR MİLLETTİR”

Bilgiye erişimin günümüzde kolaylığını ifade eden Ersoy: “Bilginin sindirilmesi ve eyleme dönüştürerek bilgiyi; bilgeliğe ve şuura dönüştürebilen, bilgi felsefesinin oluşabilmesi için bir dinginlik gerekiyor. Kültür işlenendir, tabiat doğal halinde bırakılandır. Kent ormanları bir kültürdür ama vahşi, genel ormanlar bir tabiattır. Tabiata müdahale ettiğimizde insan eli değdiğinde onu kültürlenme sürecini başlatmış oluruz. Milletlerin medeniyetlerinin kültür kodlarına göre derinliklerine, aidiyetlerine göre iş tutuş biçimleri de milli kültürlerini oluşturur. Bu çerçeveden baktığımızda: Türk tarihi insanlık tarihinin medeniyet üreten milletleri kategorisinde kabul edilen istisna bir yere sahiptir. İşte tabiatı işleme, insanın insanla kendi topluluklarının başka topluluklarla olan münasebetinde hayata bakış tarzını hadiseler karşısındaki tutumları onların milli karakterlerini ortaya koyar” dedi.

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a plaket takdiminin ardından sona erdi.

HABER: SALİH ZEKİ ÇETİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.